Eget tema: Sorg (201/366)

kvällsljus 1

Så här fint ljus var det i går kväll, den dag vi begravde Mozart. Det borde ha regnat.

Jag tittar efter honom hela tiden, väntar mig att se honom sitta och tvätta sig på vår grusgång, som han brukade. Eller ligga och njuta i solen i en av våra blomkrukor. Jag brukade låta bli att plantera i en av krukorna, den var till Mozart som älskade att ligga i den varma jorden. Knasbollen ♥ Han kommer inte längre komma springande, jamande, för att följa med mig till stallet. Han kommer inte att sätta krokben för mig genom att slingra sig in mellan mina fötter. Han kommer inte att klamra sig fast för att få sitta kvar i famnen en stund till.

Mozart, livsnjutaren ♥
Mozart, livsnjutaren ♥

 

mozart och alice

Inget vidare foto rent tekniskt, med en dålig mobiltelefonkamera i skarpt solljus, men känslomässigt är det mitt bästa foto på Mozart. Jag tog det för några år sedan när Alice, Mozart och jag väntade på att Jackie och Bella skulle komma hem med bussen efter skolan. Så typiskt Mozart. Livsnjutaren. Han följde med till bussen, och passade på att sträcka ut och njuta under tiden vi väntade.

 

mozart i krukan

mozart i skottkärran 1

mozart i hönshuset 1

mozart och shelly

 

mozart och jag

Mozart blev sex år… ♥

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

.

 

38 reaktioner till “Eget tema: Sorg (201/366)

 1. Beklagar verkligen er förlust! <3 Så onödigt, grymt och plötsligt för er alla. Det är alltid lika jobbigt när det händer husdjuren något och ibland har jag också tänkt att man inte borde ha djur, men de ger ju så mycket medan de finns med oss. Väldigt vackra och härliga bilder på er fina kisse. Kram till er från mig <3

  Gillad av 1 person

 2. Kramisar, det är tungt att förlora ett kärt djur som ju blir som en familjemedlem, länge länge väntar man nästan att de ska komma trippandes runt knuten… Fina bilder och minnen de finns kvar!

  Gilla

 3. Såg ju på instagram vad som hänt och är så ledsen för er skull. Känns så hemskt att förlora ett kärt husdjur. De blir ju familjemedlemmar. Vi har förlorat två katter så jag vet hur du känner… och den ena blev också överkörd… När den värsta sorgen lagt sig kan du titta på ajla fina bilder och minnas alla fina stunder med honom. Stor kram!

  Gilla

 4. Usch så tråkigt! Det är verkligen hemskt när sådant händer! Underbara bilder på honom! Skickar stora styrkekramar till dig!

  Gilla

  1. Tack så mycket… Ja, den olyckan känns verkligen onödig. Hur kunde han bli påkörd på en liten grusväg där hastighetsbegränsningen är 30 km/h. Mozart kunde sitta i dikeskanterna, men att hoppa ut precis framför bilen… Vi saknar honom allihop…

   Gilla

  1. Tack så mycket ♥ Mozart blev påkörd av en bil på en liten grusväg här vid oss. Jag kan inte förstå hur det kunde hända, han skall ha hoppat ut framför bilen. Han kunde sitta vid dikeskanten, spanande efter möss, men varför skulle han hoppa ut mot en fara, istället för ifrån..? Men det lönar sig inte att älta det, Mozart är borta och det är bara att försöka ta in det och acceptera. Kram

   Gilla

   1. Hua vad hemskt :(
    Var själv med om en exakt likadan händelse en gång och det blev så illa att vi var tvungna att hämta bössan …. för han plågades så mycket och det skulle inte ha gått att rädda honom, jag glömmer det inte, det var så traumatiskt :(

    Gilla

 5. Beklagar verkligen sorgen ! Men minnena består tack och lov. Men de älskade djuren finns alltid med oss i våra hjärtan.
  Vilken livsnjutare han verkar ha varit och du har tagit härliga bilder på honom ! Förstår det blir jobbigt en tid men tänker på er och sänder mina varmaste tankar <3

  Gillad av 1 person

 6. Är verkligen ledsen att ni förlorat en så fin familjemedlem. Å han blev bara sex år. Tur att du har fantastiska bilder på honom så att ni kan minnas denna livsnjutare. För det ser man på bilderna att han njuter.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för omtanken… Han borde ha blivit många, många fler år, men han blev påkörd av en bil på en liten grusväg här vid oss. De sade att han hoppade ut framför bilen. Det låter osannolikt för mig, att ett djur hoppar mot en fara istället för ifrån, men vi får nog aldrig veta exakt hur det gick till. Nu är vår Mozart död. Det känns overkligt att han är död, hur skulle en sådan go livsnjutare kunna dö..? I går, två dagar efter att han blivit påkörd, ringde de och berättade vad som hänt, och vi hämtade hem honom och begravde honom. Vissa, bland både djur och människor, får en alldeles särskild betydelse, och Mozart var en av dem. Tack för din fina kommentar om bilderna, det känns bra att han hade ett gott liv.

   Gilla

  1. Tack så mycket för omtanken ♥ De är verkligen här alldeles för kort tid. Och Mozart fick sin livstid halverad på grund av en bilförare. I går kände jag att jag inte borde ha djur, det är så jobbigt med sorgen när de inte finns längre. Samtidigt vore livet inte detsamma utan djur heller.

   Gilla

  1. Tack så mycket för omtanken ♥ Han njöt verkligen av livet. Därför är det så svårt att förstå att han inte finns mer. En sådan katt borde inte kunna dö.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.