Eget tema: Kärlekssymbol (244/366)

bänk

En kärlekssoffa i metall av konstnären Kent Wahlbäck. Just nu ingår den i en konstutställning i Rånäs slottspark, men det går bra att köpa den, för 20.000 kronor.

Hur tänker ni andra när ni fotograferar en möbel, en byggnad eller något annat föremål? Jag fotar i princip alltid för att dokumentera vår vardag, och försöker kombinera det med de olika förutbestämda teman som ingår i fotoutmaningen. För mig skapar den där kombinationen ett dilemma. Å ena sidan vill jag fota motiven så som de ser ut, eftersom jag vill bevara minnet av dem så som jag upplevde dem, å andra sidan är det inte lika kul rent fototekniskt, särskilt inte för er andra som tittar in här, inbillar jag mig i alla fall. Jag vill försöka göra något mer av bilden, göra den mer intressant, förstår ni hur jag menar?

Här valde jag att fokusera på en detalj av soffan så att man fortfarande ser att det är en soffa, men att den inte bara står där rakt upp och ned. Hur skulle ni ha gjort?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

20 reaktioner till “Eget tema: Kärlekssymbol (244/366)

 1. Åhh.. så himla läcker, iallafall att titta på och jag hade gärna sett den även på avstånd men närbilden är jättefin. Gillar ju färg och det finns det mycket av här plus ett snyggt och konstnärligt mönster.
  Här tror jag faktiskt att jag skulle gjort som du men även testat att fotografera hela och sen bestämma vilken som kan passa bäst. Ofta lägger jag in flera bilder av den orsaken att jag inte kan bestämma mig och det kan ju verka lite korkat men sån är jag ;-) Givande att läsa om hur du tänker om bilderna du lägger ut. Uppskattar mycket att du är så personlig och delar med dig av dig själv och din familj. Det blir ju verkligen något för er att titta tillbaka på senare i livet. Tycker dina inlägg passar alldeles utmärkt i den här fotoutmaningen och förstår ditt dilemma att få ihop det med alla olika tema vilket begränsar en del men som du hittills klarat alldeles galant. Själv väljer jag ofta en bild som jag tycker är bra, tror jag nämnt det tidigare, och sen letar efter ett passande tema. Det kommer inte att fungera när det börjar dra ihop sig och valet inte längre är så stort. Så nu har jag börjat tänka om och försöker ha några teman i huvudet när jag ger mig ut för att fotografera.
  Grattis till att ha hunnit så långt redan. Det här inlägget har ju redan funnits ett tag och flera har jag framför mig att kika på och säkert också bakom som jag missat :-) Lite svårt att hänga med ibland då vissa plötsligt lägger in 5-10 inlägg på en och samma dag, vi är alla olika men lika roligt har vi iallafall :-D Ha en bra fortsatt vecka !

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt roligt att höra hur du tänker kring bilderna :) Jag fotade i början litet som jag hade lust, och sedan valde jag också tema i efterhand. Nu har jag börjat planera litet mer, men det är fortfarande så att jag korrigerar tema i efterhand ibland, och så dyker det ju upp oväntade motiv som också kan passa till utmaningen.

   Jag inser att det vore optimalt att lägga in ett eller ett par inlägg per dag, men jag tillhör dessvärre de där som kan ladda upp ett helt gäng samtidigt ;) Förklaringen är att jag vill länka till inläggen från min temasida, och det går inte att förinställa på samma sätt som själva inläggen.

   Ha en fortsatt fin vecka du också!

   Gillad av 1 person

 2. Snyggt detaljfoto på en läcker soffa! ibland är det svårt att välja bara en bild till temat – jag som är nyfiken av mig hade nog även gärna sett en bild på hela soffan :)
  Trevligt tema!

  Gilla

 3. Läcker bild och underbart tema, men jag vill nog inte heller sitta i den. ;) Jag tycker att din bild är spännande och roligare än att bara se en soffa som står där den står. Du kan ju alltid ha med två bilder till ett tema någon gång och visa både detaljer och helhet.

  Gilla

 4. Intressanta tankar och funderingar. Hade inte ens kunnat gissa på en soffa om du inte skrivit det. Att du bara fotar en del gör ju mig som lärare mer nyfiken så jag tycker du gör helt rätt.
  Ser att du fotat många fina objekt i slottsparken.
  Sv: började räkna hjulen efter det du skrivit men 116-wheelers verkar vara det vanligaste här. Jättehärligt! Kan tänka mig att de här delarna av landet är ganska likt USA. Tack för dina kommentarer och ha det bra! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de läckra, de amerikanska trucksen! Jag vet att de är en trafikfara och en miljöfara, men det hjälps inte, de är så läckra. Särskilt de av märket Peterbilt, med nos, det märket är min favorit.

   Gilla

 5. Vilken läcker bild och kul tema. Fast att sitta på tror jag att jag avstår :)
  Blir spännande till nästa år utmaning.
  Håller helt med dig om ditt tänk omkring fotandet. Man försöker också få till det där lilla extra i bilden och det är så sporrande att ha det tänket men så svårt ibland att få till det beroende på objekt.
  Så trevligt att du delar med dig lite av ditt tänk omkring en bild och vad du använder för objektiv. Jag tycker man vidgar sina ”vyer” lite när man förstår vad andra jobbar med för objektiv och hur de tänker omkring ett foto. Ska själv försöka bli bättre på att förklara hur jag tänker omkring ett foto.
  Tack Anette, jag tycker du tillför mycket till fotoutmaningen !

  Gillad av 1 person

 6. Jag åkte genom Rånäs för några veckor sen, mysig plats, blir nog att jag återkommer. Känns lite Versage över soffan.
  Ett tips ifall du har en någorlunda bra sensor i kameran. Ta bilden lite på håll så du får helheten, sen beskär du den i datorn. Själv har jag en Mac så den spar alltid originalet i Iphoto även om jag leker med den.
  Annars kan du kopiera originalet men spar alltid ursprunget och kopiera från det.
  Själv håller jag på såhär hela tiden, på det viset kan jag få fram en bild hemma som jag tycker är bra i lugn och ro.

  Gilla

  1. Det har du rätt i, det är verkligen Vercace över soffan, med de färgstarka mönstren :)
   Tack för tipset, jag skall fota på håll och sedan beskära hemma i fortsättningen. Jag har gjort så tidigare, men av någon anledning verkar jag ha låst fast mig helt just nu. Vi får väl se om jag kan hålla mig borta från Rånäs slottspark de närmaste dagarna, eller om jag åker tillbaka och gör om och gör det bättre ;)

   Gilla

 7. Vilken läcker soffa! Stort ha-begär uppstår här kan jag säga. Är ju ingen fotobloggare, men jag hade nog tagit fler bilder. En en dokumentärbild som visar hela objektet, och så några närbilder på de läckra detaljerna.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så kan man förstås göra :) Jag blir litet insnöad på att tänka att det skall vara bara en bild till varje tema, men en trio kan ju bli mycket mer intressant. Tack för tankeställaren!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.