Bokbloggsjerka v. 31 – Semester

I veckans bokbloggsjerka  ställer Annika följande fråga:

”Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?”

börjlind edvardsson

De senaste somrarna har vi rest till Frankrike eller Italien efter barnens skolavslutning. Vi har hittat ett sätt att semestra på som passar oss allihop. Vi reser runt i landet under fjorton dagar, byter boende ungefär varannan, var tredje dag. Det är lika spännande varje gång att upptäcka nya hotell och miljöer. På förmiddagarna utforskar vi omgivningarna, men efter lunch stannar vi vid vårt hotell och solar, badar och läser böcker. Vi väljer alltid hotell som ligger på landsbygden. Där är det lugnt och skönt, vacker natur, en pool som man nästan är ensam om och väldigt goda middagar och frukostar som lagas av ägarna själva eller en inhyrd kock. Eftersom hotellen ligger en bit utanför städerna blir det billigare att bo så, så man får verkligen valuta för pengarna.

När vi kommer hem från en sådan resa är vi mättade på sol, värme och semester, så resten av ledigheten känns som en bonus. Då gör vi sådant vi gör annars också, men mer av allt som är mysigt och roligt. Mer läsning, fler filmer, längre middagar, fler utflykter, fler siestor.

Som tips på sommarläsning rekommenderar jag samma bok som jag tipsar alla om hela tiden: Pingvinlektionerna. Den måste ni bara läsa. Själv skall jag läsa de här två böckerna på fotot; Cilla & Rolf Börjlinds nya bok, som jag verkligen längtat efter, och Mattias Edvardssons bok som jag är så nyfiken på!

Fler svar på veckans fråga i bokbloggsjerkan finns här!

30 reaktioner till “Bokbloggsjerka v. 31 – Semester

 1. Nu har ju ni rest två veckor istället för oss som en men det där med att kombinera utflykt sol och bad verkar vara något som passar er också, nu har vi ju bott mitt i Rhodos stad men jag skulle kunna tycka att ert val av hotell verkar mysiga också!

  Sen det där med att ta det lugnt när man kommer hem och att det rätt som det är händer något för en dag är kul och lagom.

  Gilla

 2. Åh, jag ser fram emot att läsa både Börjlinds och Edvardssons böcker! Och Pingvinlektionerna laddade jag faktiskt ner på förmiddagen (innan jag läste det här inlägget). Nu väljer jag mellan den och Nessers senaste bok som också laddats ner.
  Ert sätt att ha semester låter fantastisk! Och dina bilder på bloggen är verkligen vackra!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att höra att du gillar mina bilder, särskilt som jag såg på din blogg att du kan det här med foto :) Nessers bok skulle jag också gärna läsa, vi får väl se vad jag hinner. Du kommer inte att ångra dig att du laddat ned Pingvinlektionerna, den är underbar. Om du vill se vad jag skrivit om den finns den med bland mina recensioner.

   Gilla

 3. Vilken bra semesterrutin! Jag har haft något liknande i tankarna ett tag, det är kanske dags att ta tag i det till nästa år! Om jag börjar tänka nu, hinner jag planera ordentligt. :-)

  Böckerna känner jag inte igen, får kolla!

  Gillad av 1 person

 4. Åh det låter som en alldeles underbar semestervariant. Härligt att slippa ställa klockan på 05 för att hinna med och paxa solstolen om man ska ha turen att få en plats att vila sin lekamen på under dagen…. Det var nästan så det var nu på vackra Cypern. 06.30… då var så gott som alla solstolarna uppbokade!! Rena hysterin. Men ön som sådan var väldigt vacker och renlig och jag åker gärna tillbaka. Sen det här med solstolarna är ju inte typiskt för just cypern utan det är så här på dom flesta semesterhotellen på dom stora välbesökta platserna. Jag kan tycka det är som en komedifilm. Och tack för boktipset :)

  Gilla

  1. Ja, den verkar passa oss allihop. Och när vi kommer hem är alla utvilade, men ändå fulla av nya intryck. Tidigare var vi ganska slitna när vi kom hem efter ett alldeles för uppskruvat tempo för att hinna uppleva så mycket som möjligt.

   Gilla

  1. Allt har sin charm :) Gillar man städer och utbudet av det som finns där, då blir det dyrt, både med mat och boende. Men en sladdrig croissant kan smaka väldigt bra på rätt plats. Första gången vi bilade runt i Frankrike trodde vi knappt att det var sant; 500 kr för ett dubbelrum i ett gammal slott omgjort till hotell med restaurang. Vi var nästan ensamma där, vilket var en märklig känsla, men det är just att det ligger utanför de stora städerna som gör att inte så många kan/vill ta sig dit och då blir det betydligt lägre priser också.

   Gilla

  1. Ja, det är perfekt. Framförallt jag har varit skyldig till att vi haft för högt tempo tidigare, jag vill se och uppleva så mycket när vi väl är iväg, men de senaste gångerna har vi hittat en bra balans. Det har varit riktigt skönt att ligga under ett träd och läsa i lugn och ro vid poolen i flera timmar på eftermiddagarna medan barnen badar.

   Gilla

 5. Tack vare dig köpte jag alla Cilla & Rolf Börjlind:s böcker för två dagar sedan. Okej, inte den senaste då jag föredrar pocketböcker. Just nu läser jag Springfloden som jag inte såg på tv när serien gick här i mars. Orkade inte se på svtplay, då vi varit i Spanien under fem veckor. Å jag bara ÄLSKAR boken!

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att du gillar den, jag älskade den också! Apropå pocket blev jag nästan litet tagen på sängen när den inbundna varianten låg i brevlådan. Jag har också läst pocketvarianterna tidigare, och den blir ju så mycket större när den är inbunden! 440 sidor, men jag gillar att de inte tar slut för snabbt när de är bra.

   Gilla

  1. Jag hade inte heller läst något av Börjlinds innan jag såg Springfloden på tv. Efter tre avsnitt hade jag blivit så nyfiken att jag inte klarade att vänta i flera veckor på att få mer av Rönning, Stilton och de andra, så jag beställde boken. Sedan var jag fast ;) Tv-serien var väldigt välgjord och bra, den följde dessutom handlingen i boken, vilket inte alltid händer.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.