Medelpunkt (253/366)

gunilla 3

Dagens medelpunkt – min svärmor Gunilla, som fyllde jämnt i dag och firades av sina barn med familjer. Dagen till ära i klänning, som jag tyckte var väldigt fint och passade hennes färger så bra. Gunilla var ett perfekt motiv, sprudlande glad och med ett glas champagne i handen som visade att det var en bemärkelsedag.

Fototekniskt tycker jag att det blev fint ljus i bilden och färgerna Gunilla valt på sina kläder gjorde att bilden i mitt tycke blev harmonisk. Av en slump matchade klänningen de röda stugorna i högra hörnet på fotot, vilket jag tycker blev fint, särskilt tillsammans med klipporna i bakkant. För oss som var med blir det ett minne av vår mysiga dag i Skärgården.

Men vad svårt det är att fota från olika tillställningar! När jag fotar natur och djur kan jag i lugn och ro fundera över hur jag vill komponera bilderna, prova olika vinklar, fota detaljer. Jag hade velat göra detsamma i dag, men jag ville inte förstöra den uppsluppna stämningen genom att stoppa vissa händelser för att kunna ta bra bilder. Hur gör ni andra?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

9 reaktioner till “Medelpunkt (253/366)

 1. Jättefin bild på din svärmor! Ja kan vara svårt att fånga de där små ögonblicken och få det fototekniskt rätt. Men ibland får man nog dra ner på kraven och känna att det är känslan, stämningen i bilden som är det viktiga. Jag ska fota min dotters bröllop nästa år, kommer bli hur kul som helst och hur nervöst som helst :)

  Gilla

 2. Jag tycker också det är extremt svårt att fota människor i grupp, jag får aldrig till det. Det kanske får bli en fotoutmaning till mig själv, att lära mig fota från olika tillställningar. Ditt porträtt är väldigt fint!

  Gilla

 3. Snygg porträttbild!! Tycker också att hennes färger kommer fram fint, bakgrunden tar inte plats från objektet och hon ser glad och avslappnad ut! Perfekt! En härlig bild att ta fram och minnas en högtidsstund!

  Gilla

 4. Riktigt fin bild! Jag tycker också att det är något helt annat att fotografera folk på tillställningar än att fotografera natur och miljö. Det blir väl att fotografera på halvautomatik för att hinna med i svängarna på en fest.

  Gilla

 5. Jag tycker du fick till den bra, dels ser den naturlig ut och du har lagt henne lite på sidan i bilden, mitt i kan fungera också men blir ofta tråkigt.
  Den här bilden är ett perfekt exempel på att du kan gå ifrån lite så du skapar utrymme runt om. Då kan du beskära som du vill i datorn, hur långt du går ifrån beror på hur bra sensor du har, i billiga kameror blir det inga bra bilder om man skär ut för små ytor, speciellt inomhus ifall man går upp på isotalet.
  Men det är bara att du experimenterar lite så vet du vilka prestanda du har.
  Har du ett fotoprogram så spar det oftast originalet, annars tar du kopior av det och jobbar med.

  Själv fotade jag minglet efter ett bröllop i somras. Ställer du upp folk, så ställ några småbarn längst fram. Ta några bilder men sen drar du ut på det lite eftersom ungar inte brukar vilja stå still så får du några kul bilder.
  Minglet tog jag en massa spontanbilder av, sen valde jag ut dom bästa.
  Kul vinklar, laddat batteri och utrymme på minneskortet, sen är det bara att hålla koll på isotalet så du inte kör för högt när du springer in och ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.