Favorit (262/366)

favorit 1

Det här är min favoritkopp. Handgjord av keramik av Anna Wrigstad Östberg. Hennes keramik är alldeles ljuvlig och finns att köpa i flera butiker i landet. I koppen, mitt favoritte just nu, grönt med litet citronsmak. Och så boktraven under koppen, också favoriter.

Fototekniskt inser jag när jag ser bilden, att här hade jag velat testa olika inställningar för vitbalansen. Jag gjorde misstaget att fota under en lampa som satt på väggen ovanför, och det gav ett gult sken i bilden.

Men nu är det läggdags för mig. I morgon tänker jag nämligen vakna pigg, och sätta igång med en del projekt som jag inte haft lust med under sommaren. Ha en fortsatt skön kväll ni som stannar uppe en stund till, och god natt ni andra!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 reaktioner till “Favorit (262/366)

 1. Snyggt att du fick med böcker också. Alla dina favoriter. Snyggt fotat och perfekt till temat.
  Jag har en liknande kopp, blommor och en kolibri. Dricker däremot Chaga istället. Säger också god natt, fast en dag senare :)

  Gilla

  1. Tack :) När jag fotade ville jag ha skärpan på koppen och att det skulle bli mer oskärpa på böckerna. Nu i efterhand vet jag inte om det var så bra. Och jag är inte nöjd med gultonen i fotot. Det här kommer jag att testa vidare.

   Gilla

 2. Jättefin kopp! Teet smakar säkert ljuvligt ur den. Tycker inte det gulaktiga skenet stör utan ger en mjuk ton. Hellre för gult än blåaktigt och kallt!
  Tack för alla kommentarer! Björnarna vi såg var svartbjörn. Grizzly är större och brunare och en sån har vi bara sett bakom galler som tur är. Vi har björnspray som man ska spruta i ansiktet på dem och vi har lärt oss precis hur man ska agera om man stöter på dem… Men sen om man kommer ihåg allt eller får panik är ju en annan sak. En liten flicka som blev attackerad av björn igår är i Kanada men långt från oss. Vi har varit väldigt försiktiga och pratar o sjunger hela tiden. Men ibland slappnar man av. Förstår din känsla i Grand Canyon! Var likadant för oss i Costa Rica bland alla livsfarliga djur.

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt spännande och roligt att få följa med genom din blogg på ert äventyr :) Jag förstår att ni läst på och fått instruktioner om vad man kan göra om man möter en björn, men jag vet inte om det är speciellt lugnande att veta att man skall spruta björnspray i ansiktet på dem, då är de redan alldeles för nära enligt mig :o Ni är helt klart mycket mer äventyrare än jag någonsin kan komma i närheten av, hur mycket jag än skulle önska att jag var modigare. Hoppas att det gick bra med flickan som attackerades. Jag kan tänka mig att barn är mer i farozonen eftersom de är mindre och kanske inte håller sig helt stilla om en björn dyker upp. Ha en fortsatt spännande resa, jag hänger med här på betryggande avstånd ;)

   Gilla

 3. Vilken vacker kopp, jag förstår om det är en favorit. Jag tror att jag höll i en likadan, fast med blå blommor i lördags på en supermysig butik som heter Handplockat. :) Imorgon börjar jag om att jobba, så det är dags för mig att natta också. Sov så gott! :)

  Gilla

 4. Just kaffekoppar tror jag vi alla har en favorit. Jag till exempel dricker helst ur svarta kaffemuggar, genomskinliga avskyr jag, precis som om kaffet inte smakar bra, vilka idéer man har :D

  Gillad av 1 person

  1. När det gäller kaffe har jag också en del krav. Alltid Nespressos sort Linizio Lungo om jag är hemma, och i en speciell kopp, inte den här stora blommiga, utan en mindre. Jag håller med dig om genomskinliga koppar, det skulle kännas mer som en kopp för örtte snarare än för kaffe.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.