Skip to content

Nya böcker i september, och några äldre

29 augusti, 2016

septemberläsning2016

Tio av böckerna har jag lovat att recensera i september på speciella recensionsdatum som förlagen bestämmer. Tre av böckerna skall jag läsa och recensera så snart jag kan. Ett par hoppas jag hinna läsa, men sannolikheten för det är nog minimal, som ”Fyren mellan haven”. Den boken har filmatiseras och kommer på bio i höst, jag skulle gärna hinna läsa den innan dess.

Vissa av böckerna har jag stora förväntningar på, andra litet mindre. En bok som kommer att bli väldigt intressant att läsa är ”Tårar i havet”. Det är en bok som handlar om historiens största fartygskatastrof, som krävde över 9000 liv (framförallt kvinnor och barn) och inträffade bara 15 mil från den svenska kusten. Känner ni till den? Nej, det gjorde inte jag heller, och det är ju hemskt när man tänker på det. I slutet av september kommer jag att recensera den här i bloggen.

Vad har ni för läsplaner för september? Berätta gärna eller länka om du skrivit ett blogginlägg om det!

Ha en fin dag!

11 kommentarer leave one →
 1. 31 augusti, 2016 06:33

  Jag älskar att läsa och när vi reste Europa runt under ett helt år 2015 läste jag MASSOR. Just nu är jag inne i en period när jag inte har ro att läsa. Ingen av oss har fast jobb f.n. och båda jobbar både med bloggen och med en massa olika sidoprojekt och diverse jobb. Det blir att man liksom aldrig är ledig riktigt… Men det kommer säkert tider framöver då jag läser igen! 🙂

  Gilla

 2. 30 augusti, 2016 12:38

  Åh vilken spännande boksamling 🙂 Jag kommer läsa klart den grafiska romanen Saga och läsa klart Peculiar Children bokserien. Det är mina planer för närvarande 🙂

  Liked by 1 person

 3. 30 augusti, 2016 10:02

  Jag önskar att jag hade mer tid till att läsa. Har läst massor genom åren men tappat en hel del. Det har nog inte varit riktigt rätt läge… Imorse på nyhetsmorgon blev jag dock väldigt nyfiken på att läsa boken som Sanna Bråding nyss kommit ut med. Det var riktigt spännande att höra henne berätta på TV om en del av det boken handlar om. Det blir nog ett givet ”att göra” i höst ;). Ha det gott!

  Gilla

 4. 30 augusti, 2016 09:13

  Här är det flera jag skulle vilja läsa, bl a ”en nästan sann historia och ”det enda som betyder något”. Vi får se vad som hinns med 🙂 Tack för en toppenlista du ska läsa och som jag lägger på minnet. 🙂

  Gilla

 5. 30 augusti, 2016 06:00

  Jag måste ju erkänna att jag börjar bli väldigt nyfiken på den där Hallahem-serien 🙂

  Liked by 1 person

  • 30 augusti, 2016 06:43

   De verkar väldigt välskrivna, det skall bli intressant att läsa dem så snart som möjligt.

   Gilla

 6. 29 augusti, 2016 04:54

  Backman!! Jag är så pepp, vill ha den nu!

  Liked by 1 person

 7. 29 augusti, 2016 03:59

  Här står jag mig slätt, väldigt slätt. Känner inte igen en enda titel och bara en författare – Jojo Moyes som jag inte har läst. Är nog tyvärr alltför insnöat på deckare. Även om jag just nu läser en jäs, vilket jag inte har gjort sedan jag gick i plugget. Har ju läst alla Harry Potter böcker både en och två gånger, så jag kunde inte låta bli att köpa boken ”Harry Potter and the cursed child” som alltså är en pjäs som just nu spelas i London. Efter 149 sidor vet jag inte om jag gillar den eller inte. Hade nog velat läsa den som en bok…

  Gilla

 8. 29 augusti, 2016 02:32

  En lovande samling!

  Liked by 1 person

  • 29 augusti, 2016 02:43

   Visst är det! Tur att flera är snabblästa, annars skulle det bli problem att hinna läsa dem. Det brukar ju dyka upp andra spännande böcker också som man får tips om i bloggar och på Instagram 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: