Bokslukarålder

Recensionsexemplar från Hoi Förlag - stort tack!
Recensionsexemplar från Hoi Förlag – stort tack!

Åldern 9-12 brukar kallas bokslukaråldern. Det skrivs många böcker för den målgruppen, och glädjande nog säljs det också många böcker till barn i den åldern.

Vi har en tioåring och en snart tolvåring, och min erfarenhet av dem är att det inte går att kategorisera barn i det åldersspannet på det sätt som man gör. Det är stor skillnad mellan hur mycket och vad våra barn läste som nioåringar och vad de läser nu. Som nioåringar läste de Siggeböckerna som är ungefär 150 sidor. Nu vill åtminstone Isabella läsa betydligt tjockare böcker med mer innehåll och djup.

Nyss fick vi de här två vackra böckerna från författarna Susanne Trydal och Daniel Åhlin. Jag har kikat litet i dem, och jag tror att de passar Isabellas smak just nu. Ungefär 250 sidor per bok och en betydligt mer komplex historia än Siggeböckerna. Recensioner kommer här i bloggen och på Isabellas Instagramkonto.

6 reaktioner till “Bokslukarålder

  1. De här böckerna frågade författarna på Instagram om några ville läsa och recensera, och då nappade vi på det erbjudandet :) De verkar väldigt bra och lagom att läsa nu, eftersom tredje och sista delen i serien kommer i början av nästa år!

   Gilla

 1. Jo, jag glömde en sak :) Jag vill tacka dig för alla dina fina kommentarer och att dom känns så ärliga och uppriktiga också och inte bara slentrian i dom. Kul att du gillade att mina bloggar blivit ihopslagna. Kändes bra att läsa det. För mig kändes det verkligen som ett bra val oavsett vad andra tycker.
  Jag blev inspirerad till det tack vare att du har samma upplägg och jag har verkligen gillat att du haft det.

  Gilla

  1. Tack själv! Jag tycker samma sak om dina kommentarer :) Jag vet att många specialiserar sina bloggar, som enbart fotobloggar eller enbart bokbloggar, men jag tycker att det är roligare att få en helhetsbild av personen bakom bloggen, och det får man bäst genom bloggar med en blandning. Ha en fin kväll! Här regnar det också nu, så det blir bokläsning alldeles strax. Sämre kan man ha det :)

   Gilla

 2. Ja så glad man får vara när barn gillar att läsa och det ska man verkligen försöka uppmuntra. Böcker är utvecklande och lärorikt för dem.
  Ha en fortsatt fin söndag ! fast här regnar det :) Som gjort för att sluka en bok :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.