Utedass (275/366)

utedass 2

Vår utsikt i går kväll, med en bit av utedasset som funnits här sedan början av 1900-talet. Patrik har sågat ut figurerna till de två dörrarna. Här är det damernas som syns på fotot. Ingen har någonsin använt det där utedasset under våra tretton år här, men det är charmigt att ha det kvar, det är ju kulturhistoria.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

27 reaktioner till “Utedass (275/366)

 1. Vilken underbar och stämningsfull bild! Så vackert!
  Min man ville alltid ha utedass. På 70-talet hade hans bror ett hus på Tjörn. Där kunde man sitta på utedasset och tittar över nejden. Det glömde han aldrig. När jag ser din bild kan jag förstå att han drömde om ett utedass.

  Gillad av 1 person

  1. Det låter så mysigt när du beskriver det, jag förstår hur din man tänkte :) När jag var barn hade vi ett utedass på vårt lantställe, det stod i en dunge med tallar och enbuskar och var inte alls särskilt mysigt när det var kolsvart och man var liten ;)

   Gillad av 1 person

 2. Ett helt fantastiskt foto med solen som kikar genom löven. Å förutom solen var det första jag reagerade på just en annorlunda figuren på dasset. Gillar den skarpt, och man slipper det vaniga hjärtat om man säger så.
  Å eftersom utsikten från utedasset är så fin kan du ju fundera på att ta dasset som utsiktsplatform;-)

  Gillad av 1 person

  1. Såklart att du lade märke till figuren på dörren, du är ju expert på detaljerna :) Vi hade knappt hunnit flytta in, och det fanns massor att ta itu med som var mer akut, förrän Patrik ställde sig i magasinet och sågade till två figurer till utedasset (som vi inte ens använder), en dam och en herre. Jag måste fråga honom vad det var som fick honom att känna att det var så prioriterat :)

   Gilla

  1. Tack :) Det var inte helt enkelt att få till dasset så att det inte blev kolsvart eller himlen helt utfrätt. När jag väl kommit underfund med inställningarna hade solen nästan gått ned ;) Jag hade velat ljusa upp bara dasset litet, och kanske lagt på någon effekt så himlen såg litet mer dramatisk ut, men jag har ingen aning om hur man gör, så jag lade upp bilden helt oredigerad istället.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.