Skip to content

På jakt (278/366)

31 augusti, 2016

rasmus gasar 2 ps

Och här kommer Rasmus, jagandes sin syster!
.

rasmus gasar 3 ps

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

19 kommentarer leave one →
 1. 1 september, 2016 07:04

  Du är ambitiös!! Heja dej!

  Gilla

 2. 1 september, 2016 12:00

  Här blev ju bilderna superbra ! Snygg skärpa och glada färger plus full fart 😀

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 02:06

   Tack! Till skillnad från när jag fotade travhästarna i somras, då jag var ganska nöjd med det jag såg i displayen men blev missnöjd när jag såg bilderna på datorn, var det tvärtom i går. Bilderna blev inte riktigt så illa som jag tyckte när jag var på crossbanan.

   Gilla

 3. 1 september, 2016 06:35

  Mycket fart och färg. Här har du ju fått riktigt bra skärpa.

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 07:03

   Här har jag fokuserat på bländaren i första hand, när jag ledsnat på att det inte blev bra med mina slutarinställningar. Då blev det ju till slut skärpa på ekipaget och oskärpa på bakgrunden. Jag tyckte att alla bilderna blev misslyckade när jag såg dem på displayen på kameran, så jag valde att ta det säkra före det osäkra och fota med ganska stor bländare för att få balansen mellan skärpa/oskärpa på motiv och bakgrund, så att åtminstone några foton skulle gå att använda.

   Liked by 1 person

 4. 1 september, 2016 06:27

  Kul och fartfyllt foto.

  Liked by 1 person

 5. 1 september, 2016 05:26

  Fart o fläkt, gillar det skarpt !

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 06:58

   Tack! Jag har trott att jag gillar bäst att fota naturbilder, men sportbilder är ju också väldigt kul, men såååå svårt!

   Gilla

   • 1 september, 2016 07:49

    Dom hålls ju int still ! Har en kille som gillar allt som går snabbt, som frågar..hann du med ? Haha…

    Liked by 1 person

   • 1 september, 2016 07:55

    Ha ha, så är det 😉 Jag skall fota min brors äldsta son när han kör nästa gång, kanske i helgen. Han är 20, så då går det ännu snabbare, vi får väl se om jag hinner med att få några bilder då..!

    Liked by 1 person

 6. 31 augusti, 2016 10:03

  Bra fångat på båda bilden med jättebra skärpa. Man ser verkligen hur undan det går på båda bilderna. Gillas !

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 06:57

   Tack! Jag insåg ganska snabbt att jag måste läsa på om hur man ställer in kameran för sportbilder. Jag ändrade och ändrade på inställningarna, men det blev inte som jag ville. Bilder som skulle framhäva vattenstänk, men ha föraren skarp, blev bara suddiga. Med lång slutartid blev bilderna blå. Jag slet verkligen mitt hår där på banan. När man fotar stillastående föremål har man så mycket mer tid på sig, i värsta fall ändrar sig ljuset, men här förändras hela motivet på en sekund. Det här är bilder där jag fokuserade på bländaren för att få Rasmus och crossen skarpa och bakgrunden suddig. Men det hade varit kul att få till lagom oskärpa så att det såg ut att gå snabbare. Nåja, bara att öva 🙂

   Gilla

 7. 31 augusti, 2016 09:41

  Motocross för barn – sååååå himla roligt! Jobbade en gång i tiden för Suzuki och där var de många söner/döttrar av de anställda som körde motocross. Men jag ser att barnen i de två inläggen kör Yamaha;-)

  PS. Väldigt skarpa bilder, eftersom jag sett motorcykelmärket;-) DS.

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 06:53

   Ja,jag blev sugen på att köra själv, men jag vet vad som flyger i mig när jag har kört tvåhjuliga fordon tidigare, och ridit hästar, så jag avstod och skötte mig moget 😉

   Gilla

 8. 31 augusti, 2016 08:17

  Såå kul för alla inblandade! Jag gillar dessa med kanonbra skärpa och slutartid och skrattade gott åt din kommentar på nästa också. Det är inte alltid det blir som man har tänkt. 😉

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 06:52

   Det var jättekul att vara med, både att se kusinerna till våra barn köra så modigt och att få tillfälle att träna med kameran 🙂

   Gilla

 9. 31 augusti, 2016 07:04

  Gillar kompositionen med härlig skärpa på Rasmus och bakgrunden i oskärpa! Träning ger tydligen färdighet för både dig och barnen!!!

  Liked by 1 person

  • 1 september, 2016 06:50

   Det är ju så svårt att fota sportbilder där man bara får en chans, sedan är ögonblicket borta..! Jag testade olika inställningar, men det jag såg i displayen när vi var kvar vid crossbanan gjorde mig bara missnöjd. På skärmen blev resultatet konstigt nog bättre än vad jag trodde. Men nu måste jag läsa på inför nästa fototillfälle på crossbanan 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: