På jakt (278/366)

rasmus gasar 2 ps

Och här kommer Rasmus, jagandes sin syster!
.

rasmus gasar 3 ps

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

19 reaktioner till “På jakt (278/366)

  1. Tack! Till skillnad från när jag fotade travhästarna i somras, då jag var ganska nöjd med det jag såg i displayen men blev missnöjd när jag såg bilderna på datorn, var det tvärtom i går. Bilderna blev inte riktigt så illa som jag tyckte när jag var på crossbanan.

   Gilla

  1. Här har jag fokuserat på bländaren i första hand, när jag ledsnat på att det inte blev bra med mina slutarinställningar. Då blev det ju till slut skärpa på ekipaget och oskärpa på bakgrunden. Jag tyckte att alla bilderna blev misslyckade när jag såg dem på displayen på kameran, så jag valde att ta det säkra före det osäkra och fota med ganska stor bländare för att få balansen mellan skärpa/oskärpa på motiv och bakgrund, så att åtminstone några foton skulle gå att använda.

   Gillad av 1 person

   1. Ha ha, så är det ;) Jag skall fota min brors äldsta son när han kör nästa gång, kanske i helgen. Han är 20, så då går det ännu snabbare, vi får väl se om jag hinner med att få några bilder då..!

    Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag insåg ganska snabbt att jag måste läsa på om hur man ställer in kameran för sportbilder. Jag ändrade och ändrade på inställningarna, men det blev inte som jag ville. Bilder som skulle framhäva vattenstänk, men ha föraren skarp, blev bara suddiga. Med lång slutartid blev bilderna blå. Jag slet verkligen mitt hår där på banan. När man fotar stillastående föremål har man så mycket mer tid på sig, i värsta fall ändrar sig ljuset, men här förändras hela motivet på en sekund. Det här är bilder där jag fokuserade på bländaren för att få Rasmus och crossen skarpa och bakgrunden suddig. Men det hade varit kul att få till lagom oskärpa så att det såg ut att gå snabbare. Nåja, bara att öva :)

   Gilla

 1. Motocross för barn – sååååå himla roligt! Jobbade en gång i tiden för Suzuki och där var de många söner/döttrar av de anställda som körde motocross. Men jag ser att barnen i de två inläggen kör Yamaha;-)

  PS. Väldigt skarpa bilder, eftersom jag sett motorcykelmärket;-) DS.

  Gillad av 1 person

 2. Såå kul för alla inblandade! Jag gillar dessa med kanonbra skärpa och slutartid och skrattade gott åt din kommentar på nästa också. Det är inte alltid det blir som man har tänkt. ;)

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju så svårt att fota sportbilder där man bara får en chans, sedan är ögonblicket borta..! Jag testade olika inställningar, men det jag såg i displayen när vi var kvar vid crossbanan gjorde mig bara missnöjd. På skärmen blev resultatet konstigt nog bättre än vad jag trodde. Men nu måste jag läsa på inför nästa fototillfälle på crossbanan :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.