Tjusig (286/366)

shelly i gräset

Hon är ju så tacksam att fotografera, vår Shelly. Hon ser ut som en lady i vilken situation hon än befinner sig.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

30 reaktioner till “Tjusig (286/366)

  1. Ja, hon är mysig :) Väldigt tillgiven och mild, men med mycket energi om man är utomhus. Baksidan med hund är hundhår och skräp som de får med sig in. När vi bara hade vår pudel kunde vi titta runt i huset och tänka att, vi behöver inte dammsuga i dag heller. Pudlar fäller inte hår och är de klippta fastnar det inte så mycket i pälsen heller. Efter att katten flyttade in blev det ändring på det, och med Shelly ännu mer. Långhåriga raser är ju så vackra, men det blir mer jobb. Funderar ni på hund?

   Gillad av 1 person

   1. Vi har funderat på att skaffa hund sen flera år tillbaka, vill så gärna ha en hund i huset, en ny familjemedlem. Älskar djur och hundar är verkligen trofasta om man väljer rätt ras och jag tror på uttrycket, människans bästa vän. Kan inte gå ute på stan utan att titta på alla fina hundar som andra har. Problemet som gör att vi inte kan skaffa hund är en väldigt trist och långdragen historia som kort kan sammafattas med att vår granne som har lägenheten under oss men bor i England inte tycker att man ska få ha hund i lägenhet och har sett till att det står inskrivet i föreningens stadgar. Inte ens en hund på besök. En väldigt trångsynt man som satt käppar i hjulet för oss ett flertal gånger vilket lett till en konflikt som nu ska dras i domstol. Vilket gör att vi inte kan sälja och flytta till ett hus där vi kan ha vår hund. Frågade vår advokat hur lång tid det här skulle ta och höll på att svimma när han svarade minst två år. Tycker fallet är så uppenbart att det borde kunna lösas under en kafferast. Det är en av orsakerna till att vi reser ganska mycket nu.

    Gillad av 1 person

   2. Nej, vad tråkigt att höra… Juridiska tvister är ju ofta mycket mer långdragna än vad man tycker att de borde behöva vara. Inte alltid blir det som man tycker är den självklara lösningen heller. Hoppas att det ordnar sig på ett bra sätt, det låter inte roligt att ha det så. Visserligen är det väldigt spännande att resa, men det skall ju vara för att komma till någonting, inte för att man behöver resa ifrån något. Tänk att vissa människor kan ställa till det så mycket. Hoppas det blir en hund hos er också. Jag har levt med hund hela mitt liv, jag köpte min första hund för egna pengar när jag var 16. Jag fick försäkringspengar efter en bilolycka, och min Cindy blev en så otroligt fin vän. Vi gjorde verkligen allt tillsammans, det var hon och jag. När hon blev sjuk tolv år senare och jag blev tvungen att fatta beslut om att ta bort henne, då var det värre än när vissa människor gått bort i min närhet. Det var också en Sheltie, precis som vår Shelly. Har ni börjat fundera på vilken ras ni vill ha?

    Gilla

   3. Ja, lite fram och tillbaka. Maken har ju haft hundar som barn och som vuxen tillsammas med sin familj så han kan hundar ganska väl. Har försökt läsa om olika raser i böcker. Hunden ska vara smart, korthårig, får inte skälla och ska ha lätt att lära och förstå. Först tänkte vi köpa en Cavalier king charles spaniel från en gård i Sverige och det hade gått ganska så långt men sen vi fick veta att vi inte får ha en hund. Efter det har vi tänkt om och skulle gärna vilja träffa en Basenji. När vi väl sålt vår lägenhet kommer vi att åka runt och besöka vissa hundgårdar för att känna efter vilken hund som kan passa oss bäst och om vi passar för hunden.

    Gillad av 1 person

   4. Min brorsdotter har haft Cavalierer. Den ena var precis så som du beskriver, honom tävlade hon med i agility. Den andra Cavalieren hon köpte motsvarade inte alls de kriterierna. Det är nog bra att träffa föräldrarna till valpen och se hur de är. Våra är så som du beskriver, bortsett från pälsen på Shelly då. Men båda är väldigt lättlärda och fokuserade på oss, mest mig eftersom de är med mig jämt. Jag tycker knappt att jag medvetet uppfostrat dem, eller lärt dem saker, de kan ändå. Basenji är en jättefin ras tycker jag. Och innan det blev Shelly funderade vi på en Akita. Den skäller inte, är lugn och sansad men väldigt mycket vakthund som inte är särskilt intresserad av andra människor, bara sin egen familj. Håller verkligen tummarna för att det ordnar sig med lägenheten, så att ni kan ha hund.

    Gilla

   5. Tack Annette, har ju inga barn och en hund kan ju självklart inte jämföras med att ha barn men ändå, kanske lite, pyttelite. Den kommer som valp och behöver oss för att lära sig hur saker och ting fungerar, mat på bestämda tider och motion och övrig omvårdnad plus väldigt mycket kärlek, lek och bus plus samhörighet. Att jag inte har barn beror på att maken redan hade fyra då vi träffades. Han tyckte att det räckte och tillsammans har vi kunnat göra så mycket annat som vi inte kunnat om vi skaffat barn. Men visst känns det ibland som om jag missat något stort här i livet men inget som jag går omkring och sörjer utan är tacksam över att jag har det så bra som jag faktiskt har, ja, bortssett från vovven då ;-)

    Gillad av 1 person

   6. Man undrar nog alltid om man missat något, om man inte har det själv. Patrik och jag hade mest hört gnäll från alla som hade barn i vår omgivning, och sett hur det slet på förhållandet, så det tillsammans med att vi precis som ni hade ett aktivt, roligt liv ändå, med många aktiviteter och resor, gjorde att vi bestämde oss för att inte skaffa barn. Sedan blev vi mer eller mindre av en slump kontaktfamilj och kontaktperson till barn på helgerna under nio år och sedan i veckorna också, och det ena ledde till det andra, så till slut bestämde vi oss för att bli familjehem istället för att skaffa biologiska barn. Så blev det också, till våra två barn som vi nu också kunnat adoptera och bli vårdnadshavare till, till ett av barnen så sent som nu i sommar, efter en långdragen process. Kan man tänka sig att bli familjehem är det aldrig för sent, eller att bli kontaktfamilj till barn som kommer på helgerna. Jag hade kunnat tänka mig tio barn, jag tycker att det är så roligt med barn och människor överhuvudtaget. Men hade det bara varit Patrik och jag hade det säkert varit lika bra, men på ett annat sätt. En hund kan säkert fylla behovet av att vara behövd, samhörighet och rutiner. Det är väldigt mysigt med hund :)

    Gillad av 1 person

   7. Tack snälla Annette för att du berättar så mycket om dig själv, hur du tänker och om din familj. Uppskattar det väldigt mycket och det gör ju att man lär känna varandra lite trots att man aldrig träffats. Har lite svårt att förstå de som väljer att vara helt anonyma och då menar jag inte bara att inte visa hur man ser ut. Beate är ett ypperligt exempel, en fantastisk människa som det verkligen känns som man känner. Ska försöka passa på att träffa henne när jag kommer till Stockholm nästa helg. Alltid lite pirrigt för man vet ju inte om personkemin stämmer men om man inte provar får man heller aldrig veta :-)

    Gillad av 1 person

   8. Så roligt att ni skall träffas! Spännande! Om det blir fler tillfällen kommer jag gärna in till Sthlm och möter upp med er någon gång, det vore ju jättekul efter allt man lärt sig om varandra :) Själv skall jag ha scrappträff här den helgen, men det kanske kommer någon bild på Instagram eller i bloggarna från er träff?

    Gilla

  1. Visst ser hon nyfriserad ut, men faktiskt så borstar vi henne inte så väldigt ofta, hon har en perfekt päls som håller sig sådär fin ändå, fråga mig inte hur, jag känner tyvärr inte igen mig själv i det… ;)

   Gillad av 1 person

 1. Vet du vad jag tänkte sådär spontant alltså när jag såg bilden och sedan läste texten?! Nej, men nu ska du få höra: ” Shelly ser ut som en Blondie, för Blondies gillar ju att bli fotade;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.