Underbar (304/366)

rosor

Häromdagen var vi hemma hos mina föräldrar och då såg jag deras rosor. Jag tycker att den här ser ut som en marsipanros på en tårta. Rosor har jag försökt få att överleva under alla år vi bott här. Tills mamma påminde mig om något jag själv sagt till henne tidigare, att rosor inte kan växa i samma jord där det funnits/finns liljor. Liljorna har ett virus som rosor inte klarar av. Undrar om det stämmer? Nu är hur som helst planen att faktiskt ha odlingslådor nästa år, vilket jag sagt i säkert tio år nu…

 

annette-bening-american-beauty-1999

Men nästa år, då skall jag plantera rosor i någon av odlingslådorna, där det inte vuxit liljor. Sedan skall jag vinka åt alla förbipasserande med en blommig trädgårdshandske och en korg på armen, precis som i filmen American Beauty. Det gick visserligen inte så bra i den filmen, så vi får se hur det blir med den där handsken och korgen. Det får kanske räcka med rosor.

Ps. Förresten har jag inte glömt bort att visa resultatet från bakningsomröstningen, jag har bara så enormt mycket att hinna läsa och recensera plötsligt. Om någon vecka blir det lugnare, då kommer recept och bilder!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

24 reaktioner till “Underbar (304/366)

 1. Håller med, den ser verkligen ut som en marsipanros! :) Jag lyckas inte så bra med mina rosor och inte har det funnits några liljor där de står …men det kanske beror på att det står flera björkar i närheten.

  Gillad av 1 person

  1. Delvis är det samma sak hos oss, vi har stora lönnar alldeles nära rabatterna, och rabatterna blir fulla med rötter från träden på nolltid, så all näring och vätska sugs upp av träden. Efter tretton års kämpande med rabatterna tror jag att jag kastar in handduken nu och satsar på odlingslådor istället för rabatter från och med nästa år.

   Gilla

 2. Svar: Jo, det var nog fröknäcke med en massa frön på som jag inte vet vad de heter.Smaken är gudomlig, men jag skulle aldrig kunna/vilja göra brödet själv, är alldeles för lat och ointresserad. Älskar att äta god mat, men att laga maten – nja, även om vi lagar nästan all mat från grunden…

  Gillad av 1 person

 3. Så vackert det är med rosor! Om det funkar att odla eller ej är bara att prova sig fram med ;)
  Vilket underbart härligt foto på dig …det ser ut som ….yes jag vann president valet haha…so nice :D

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr är det inte jag på fotot, bara en bild på hur jag tänker mig att jag kommer att se ut när jag väl lyckats med mina rosor :) Men vi har samma förnamn, kvinnan på bilden och jag, det är Anette Bening.

   På den bilden går det rätt bra för henne, men sedan går det utför… Filmen är American Beauty, om en medelklassfamilj som kraschar när mannen får en mitt-i-livet-kris, säger upp sig från sitt arbete och börjar dejta tonårsdotterns väninna. En väldigt bra film faktiskt, den fick fem Oscar. Finns här: http://cdon.se/film/american_beauty-604525

   Gilla

 4. Den rosen är verkligen vacker, kul att den fortfarande lever också.
  Åsså har jag lärt mig nå’t nytt igen – att liljor och rosor inte går ihop. Bloggvärlden är verkligen en uppslagsbok. Fantastiskt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.