Tofsar (311/366)

tofsar-1

I dag släppte jag ihop våra kycklingar, som nu är 2,5 månader gamla, med de vuxna hönsen. De har bott tillsammans i hönshuset, men med ett galler mellan sig, så de är ju vana vid varandra. Det märktes, allt skedde utan minsta kalabalik. Men jag stannade en stund hos dem för att se att allt verkligen skulle fungera. Med kameran med mig, förstås ;)
.

tofsar-3

Jag hällde ut en kasse med löv i hönshuset – gissa om hönsen kacklade nöjt och sprätte bland löven! Här ser ni litet tydligare vad det var jag egentligen ville visa, nämligen tofsarna på Araucanorna! Jag tycker att de är så coola! Först var det bara en som hade tydliga tofsar vid kinderna, så honom kallade vi farfar eller morfar, litet omväxlande. Ibland fick han heta tomten också.
.

tofsar-2

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

14 reaktioner till “Tofsar (311/366)

 1. jag har alltid gillat höns. minns farmors små kycklingburar som flyttades från den ena gräsplätten till den andra när när den första tagit slut. visst känner hönsen skillnad på människor. jag minns också en bok med många höns i, South of the Lights av Angela Huth

  Gilla

  1. Tack :) Jag visste inte heller mycket om höns innan vi skaffade egna. Mina föräldrar hade visserligen höns, och min svägerska har det också, men jag var rätt så ointresserad av dem. Tills jag blev omvänd ;) Det finns otroligt många fina höns och nu tycker jag att det är kul med de fina äggen också, i olika färger. Men bäst känns det att vara självhushållande på ägg, och så är jag så intresserad av fåglar generellt sett, jag tycker att det är så spännande att sitta och betrakta deras beteende.

   Gilla

 2. Åh så vackra bilder på hönsen! Jag har varit borta en vecka nu på utbildning i mitt jobb och min man säger att våra hönor är tysta, sörjer å inte värper…haha sakna de mig som hönsmamma kanske :)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Höns känner absolut skillnad på olika människor. Mig är de vana vid, men när min man någon enstaka gång tittar in hos dem, blir de misstänksamma och tystnar med sitt nöjda kackel, så era höns märkte säkert att allt inte var som vanligt när du var borta.

   Gillad av 1 person

 3. Är ju ingen fotobloggare, men dessa bilder är verkligen så otroigt läckra. Extra plus för alla höstlöv som du hällde ut. Vilka vackra färger som står i perfekt kontrast till kycklingarna.
  Å bra att ingen av kycklingar förvandlades till en hackkyckling;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är ingen fotobloggare jag heller, jag bara fotar och lägger upp på bloggen, men jag lägger ju upp en hel del annat också som ni som läser min blogg får lov att stå ut med, som recept och bokrecensioner ;)

   Verkligen tur att det gick bra att släppa ihop kycklingarna med de vuxna hönsen. Vi har en höna som kan vara litet kaxig, men de har väl vant sig under tillräckligt lång tid med varandra med bara nätet mellan sig, så det gick helt smärtfritt tillväga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.