Skip to content

Eget tema: Nostalgi (313/366)

17 oktober, 2016

nostalgi

När jag var liten brukade farmor och farfar komma åkande på julafton i sin blå Bubbla. De hade alltid papperskassar fulla med julklappar som farmor dekorerat så otroligt fint med rosetter och band, och som pricken över i hade hon sprayat snö över dekorationerna. Det var inga dyra julklappar. Till mig var det ofta hemsydda Barbiekläder. Men vilka kläder..! Jag minns särskilt ett tillfälle, när jag satt på mammas och pappas sängar och provade Barbiekläderna på mina dockor,  i bakgrunden hördes sorlet från köket där mamma och pappa och farmor och farfar satt och pratade. Som vuxen inser jag hur lyckligt lottad jag var som hade den tryggheten. Som hade en familj.

Jag fick se den här lilla Bubblan från House Doctor hos det danska företaget KAiKU och beställde direkt hem en till mig. Den påminner mig om min barndoms jular, då farmor och farfar fortfarande var i livet. Farmor och jag stod varandra väldigt nära. Hon gick bort för tretton år sedan, men jag saknar henne fortfarande.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

31 kommentarer leave one →
 1. 28 oktober, 2016 10:17

  Vilken söt liten bild och så fint du beskriver dina barndomsminnen. Mina egna har jag lagt undan för länge sen så gott det nu går.

  Liked by 1 person

  • 28 oktober, 2016 10:29

   Jag funderar inte heller så mycket bakåt normalt sett, det händer så mycket i nuet och framåt så det finns liksom inte tid att grubbla, men Bubblor… det är något speciellt med dem. Jag tror att det har att göra med att jag och farmor förstod varandra så bra, och att jag är väldigt olik övriga i släkten. De där bilarna påminner mig så mycket om farmor och farfar.

   Liked by 1 person

 2. 19 oktober, 2016 09:03

  Vilka fina barndomsminnen! Förstår saknaden, den går liksom aldrig över… Bilen är jättetuff! Jag har faktiskt den nyare modellen av bubblan, en Beetle. Är helnöjd med den!

  Liked by 1 person

  • 28 oktober, 2016 10:36

   Nej, det har överraskat mig, att saknad och sorg inte försvinner. Det finns alltid kvar, men inte lika starkt.

   Å, en Beetle! De är ju så fina!

   Gilla

 3. Helen permalink
  18 oktober, 2016 05:29

  Vad härligt med sådana minnen! Det är verkligen en skatt att vara tacksam över. Den där folkabubblan skulle passa perfekt i den lilla ”julby” vi brukar arrangera i ett skåp. Måste kolla den där hemsidan :).

  Liked by 1 person

 4. jozebelle permalink
  18 oktober, 2016 03:32

  Åh jag minns också mina barndoms jular, fast jag hinner inte just nu, för det är ridning på schemat

  Liked by 1 person

  • 28 oktober, 2016 10:39

   Jag har insett hur viktigt det är med traditioner nu när vi har barn och hör hur de vill att det skall vara som det alltid varit. De har redan egna traditioner som jag inte visste, som att Bella alltid hänger upp den röda trähästen i granen och Jackie den vita, och att de alltid sitter vid granen och tjuvkikar på paketen och rimmen på julaftons morgon.

   Gilla

  • jozebelle permalink
   28 oktober, 2016 11:02

   Vi träffades hos min mormor, det var min familj, mina kusiners familjer och några morbröder som inte hade barn, var var runt 25 runt jullunchen, efter maten gick vi ut och åkte pulka och eller trick-skidor. Det var nog 1,5-2 timmar i friska luften på landet. Vi hade pulka tävlingar där jag satt i samma pulka som min äldsta kusin och brorsan med yngsta så vi vägde ungefär detsamma. Vi prejades och välte och framförallt många underbara skratt och värdefulla minnen vart det. Strax efter kaffet på em i samband med Kalle Anka på tv var slut så brukade min yngsta kusin med familj åka hem. De vuxna började göra lutfisken vi åt lite godis och pysslade lite, läste i jultidningarna som vi fått på morgonen, Efter vi ätit och Äntligen (!) diskat så kom tomten och min morbror skulle gå till grannen så han missade tomten varje år…sen vart det lite sent fika och efter det åkte vi hem, ibland fick vi något litet när vi kom hem men det var inte alltid. När vi var riktigt små så vart det ju sängdags, som lite större kunde vi se någon film som var på tv:n eller så lekte vi med våra julklappar/ tittade igenom dom igen (när det inte längre var direkt leksaker). Nu så kör vi julklappsutdelning lite tidigare på em och tjejerna vill helst dela ut våra egna här hemma och bara ta med någon till farmor och farfar/mormor/brorsan med familj.
   Långt inlägg

   Gilla

 5. 18 oktober, 2016 01:00

  Åh, vilken fin historia till din bild! Visst är det så, när man blivit vuxen inser man hur bra man haft det.

  Liked by 1 person

  • 18 oktober, 2016 01:09

   Tack 🙂 Ja, man får andra perspektiv när man själv är vuxen. Och jag hör när barnen berättar vad de gillar med julen, hur viktigt det är med traditioner.

   Gilla

 6. 17 oktober, 2016 08:48

  Trevligt tema och en riktigt fin bild!

  Liked by 1 person

 7. 17 oktober, 2016 08:20

  Fin miniatyr och snyggt arrangerat! 🙂

  Liked by 1 person

  • 18 oktober, 2016 05:34

   Tack! Med litet fantasi kan man kanske tänka sig att det är åtminstone frost på marken och litet snö på grenarna bakom bilen 🙂

   Gilla

 8. 17 oktober, 2016 08:01

  Vilken underbar liten bil!

  Liked by 1 person

 9. 17 oktober, 2016 07:27

  Vilket fint och varmt inlägg! Förstår precis att du klickade hem denna bubbla. Det hade jag också gjort om jag haft dina minnen. Dessutom älskar jag replikor av gamla bilar:-)

  Liked by 1 person

 10. 17 oktober, 2016 07:23

  Så fint arrangerad bild och din text är så rörande och träffsäker….

  Liked by 1 person

 11. 17 oktober, 2016 07:14

  Så vackert och nostalgist!

  Liked by 1 person

 12. 17 oktober, 2016 06:32

  Så söt bil, gulligt med julgranen på taket! Blir extra fin med din text till! Snyggt arrangerad bild!

  Liked by 1 person

  • 18 oktober, 2016 05:33

   Tack, vad roligt att du gillar den! Jag hade ju förstås velat fota i snö, men med oskarp bakgrund blev det inte lika tydligt att det bara är höst 🙂

   Liked by 1 person

 13. ogamotoga permalink
  17 oktober, 2016 05:25

  Vilken fin liten prydnad … jättefin. 🙂

  Liked by 1 person

 14. 17 oktober, 2016 05:14

  Jag med var väldigt nära mina mor och farföräldrar förstår din glädje över denna bil. Snyggt arrangerat.

  Liked by 1 person

  • 18 oktober, 2016 05:31

   Tack 🙂 Ja, den väcker verkligen de positiva minnen jag har av mina farföräldrar, så det var en lyckoträff att hitta den bilen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: