Eget tema: Nostalgi (313/366)

nostalgi

När jag var liten brukade farmor och farfar komma åkande på julafton i sin blå Bubbla. De hade alltid papperskassar fulla med julklappar som farmor dekorerat så otroligt fint med rosetter och band, och som pricken över i hade hon sprayat snö över dekorationerna. Det var inga dyra julklappar. Till mig var det ofta hemsydda Barbiekläder. Men vilka kläder..! Jag minns särskilt ett tillfälle, när jag satt på mammas och pappas sängar och provade Barbiekläderna på mina dockor,  i bakgrunden hördes sorlet från köket där mamma och pappa och farmor och farfar satt och pratade. Som vuxen inser jag hur lyckligt lottad jag var som hade den tryggheten. Som hade en familj.

Jag fick se den här lilla Bubblan från House Doctor hos det danska företaget KAiKU och beställde direkt hem en till mig. Den påminner mig om min barndoms jular, då farmor och farfar fortfarande var i livet. Farmor och jag stod varandra väldigt nära. Hon gick bort för tretton år sedan, men jag saknar henne fortfarande.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

31 reaktioner till “Eget tema: Nostalgi (313/366)

  1. Jag funderar inte heller så mycket bakåt normalt sett, det händer så mycket i nuet och framåt så det finns liksom inte tid att grubbla, men Bubblor… det är något speciellt med dem. Jag tror att det har att göra med att jag och farmor förstod varandra så bra, och att jag är väldigt olik övriga i släkten. De där bilarna påminner mig så mycket om farmor och farfar.

   Gillad av 1 person

 1. Vad härligt med sådana minnen! Det är verkligen en skatt att vara tacksam över. Den där folkabubblan skulle passa perfekt i den lilla ”julby” vi brukar arrangera i ett skåp. Måste kolla den där hemsidan :).

  Gillad av 1 person

  1. Jag har insett hur viktigt det är med traditioner nu när vi har barn och hör hur de vill att det skall vara som det alltid varit. De har redan egna traditioner som jag inte visste, som att Bella alltid hänger upp den röda trähästen i granen och Jackie den vita, och att de alltid sitter vid granen och tjuvkikar på paketen och rimmen på julaftons morgon.

   Gilla

  2. Vi träffades hos min mormor, det var min familj, mina kusiners familjer och några morbröder som inte hade barn, var var runt 25 runt jullunchen, efter maten gick vi ut och åkte pulka och eller trick-skidor. Det var nog 1,5-2 timmar i friska luften på landet. Vi hade pulka tävlingar där jag satt i samma pulka som min äldsta kusin och brorsan med yngsta så vi vägde ungefär detsamma. Vi prejades och välte och framförallt många underbara skratt och värdefulla minnen vart det. Strax efter kaffet på em i samband med Kalle Anka på tv var slut så brukade min yngsta kusin med familj åka hem. De vuxna började göra lutfisken vi åt lite godis och pysslade lite, läste i jultidningarna som vi fått på morgonen, Efter vi ätit och Äntligen (!) diskat så kom tomten och min morbror skulle gå till grannen så han missade tomten varje år…sen vart det lite sent fika och efter det åkte vi hem, ibland fick vi något litet när vi kom hem men det var inte alltid. När vi var riktigt små så vart det ju sängdags, som lite större kunde vi se någon film som var på tv:n eller så lekte vi med våra julklappar/ tittade igenom dom igen (när det inte längre var direkt leksaker). Nu så kör vi julklappsutdelning lite tidigare på em och tjejerna vill helst dela ut våra egna här hemma och bara ta med någon till farmor och farfar/mormor/brorsan med familj.
   Långt inlägg

   Gilla

 2. Vilket fint och varmt inlägg! Förstår precis att du klickade hem denna bubbla. Det hade jag också gjort om jag haft dina minnen. Dessutom älskar jag replikor av gamla bilar:-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.