Charmar (350/366)

doris-kokssoffan

Så här avslappnad och lugn ser man sällan vår Doris. Men trots att hon är vild, är hon ändå social och vill gärna vara nära oss. Särskilt mysigt tycker hon att det är att ligga på axeln när vi ser på tv, eller att sova bredvid Isabella på hennes huvudkudde.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma tema.

13 reaktioner till “Charmar (350/366)

 1. Vilken sötnos! Så kul att Shelly ska få bli mamma! Vilken uppfödare har du köpt henne ifrån? Vi ska skaffa en djelyie till sommaren och behöver namn på bra uppfödare med friska, sunda hundar. 😄

  Gillad av 1 person

  1. Vår uppfödare är jättetrevlig att ha att göra med och hennes hundar har alla ett jättefint uttryck som jag föll för. Shelfield heter kenneln: http://www.shelfield.se/ Vissa uppfödare har avlat på amerikanska linjer som jag tycker ger ett mindre sött uttryck. Lundecock’s kennel går det bra för i utställningsringen vet jag, Shelly är parad med en av deras hanhundar: http://www.lundecocks.se/ Om ni är intresserade av en hund för agility finns ju den här listan, men den har ni säkert redan sett: http://www.sssk.org/sv-SE/agility-resultatatlistor-26538333 Jag tror att de flesta Sheltiesar är sunda hundar utan några rastypiska sjukdomar/problem. Innan avel måste man ögonlysa Sheltiesarna på grund av att de haft problem tidigare med vissa ögonsjukdomar, men jag tror att man kommit till rätta med dem nu. Det man framför allt skall tänka på tycker jag är att välja en valp av föräldrar som inte är veka. Men behandlar man inte sin hund som ett skört ägg blir den oftast inte vek. Så spännande med en ny familjemedlem framöver :)

   Gillad av 1 person

   1. 1000 tack för ditt svar! 😘
    Tack och lov så har ju shelties kommit till rätta med både ögonen och det skygga beteende de hade en period. Om man ska tävla/träna agility är det noga med fria höfter också, så de pallar med att ha roligt. 😊
    Kollar in dina tips och kanske hör av mig igen.

    Gillad av 1 person

   2. Höfter har jag hört talas om, men det finns inga krav inom rasklubben att röntga dem, så jag undrar om man inte kommit till rätta med det problemet..? Jag är verkligen inget proffs, men hör gärna av dig om det är något du/ni undrar över :)

    Gillad av 1 person

   3. Tack, det är inte omöjligt! 😄 Jag har surfat runt på flera hemsidor, även dem du skrev, och det är lite olika om de skrivit ut HD-resultaten eller inte. Det finns måååånga kennlar inom rasen, men flera har inte upodaterat sina hemsidor på flera år och de är inte intressanta. Blir ju bara så sugen på att gå hem en typ imorrn. ❤️

    Gillad av 1 person

 2. En fantastiskt fin bild! Å väldigt söt är hon! Det var det positiva jag tänker säga. Att katten sedan heter som min svärmor ”Doris” är mindre bra;-) Å att hon får ligga i sängen får mig att få rysningar. Usch! Katthår på skuldrar och än värre i sängen är ett absolut NO NO för mig.. Sorry Annette!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.