Söndagens smakbit ur en bra bok v. 48

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

karlekens_fyra_arstider.

Faktiskt alla böcker jag hittills läst från förlaget sekwa har varit väldigt, väldigt bra. Samma sak med Kärlekens fyra årstider. Den består av fyra olika berättelser som flätas samman och skildrar kärlekens olika faser och former. Citatet är från den första berättelsen, om femtonårige Louis som väntar på att Victoire, flickan med gyllenblont hår som är hans bästa vän, skall lämna barndomen bakom sig och börja se honom som mer än en vän.

Citatet kommer från sidan 31:

Jag väntade på att hon skulle växa upp, mamma. Jag väntade på att hon skulle lägga huvudet mot min axel. Jag väntade på att hennes läppar skulle skälva när jag kom närmare. Jag väntade på att de där bedövande dofterna skulle säga: Kom, du kan komma nu, du kan förlora dig själv i mig, du kan bränna dig. Jag väntade på att få säga ord till henne som slår en med häpnad. Ord som banar väg för ett liv tillsammans. En stor glädje. Och ibland en katastrof. Jag väntade på att hon skulle vänta på mig, mamma. Att hon skulle säga ja. Ja, Louis, jag vill bära din flätade gräsring och jag vill bli din. Jag väntar.

Här finns fler smakbitar ur bra böcker.

Ha en fin andra advent!

★ ★

 

34 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 48

 1. Nja, nej alltså hhhhrrrrmmmmm. Hur ska jag säga det här på ett ”diplomatiskt” sätt. Jag menar boken är då inte riktigt min genre om man säger så. Det var väl diplomatiskt uttryckt, eller vad tycker du;-)

  Gillad av 1 person

  1. Nu när jag läst ut den skulle jag kanske ha valt ett annat stycke som smakbit, som bättre motsvarade innehållet. Det är en typiskt fransk bok, så mycket kan jag säga, gillar man inte det skall man nog rikta in sig på något annat, man gillar ju inte allt :)

   Gilla

  1. Aha, jag är själv tvärtom, att jag gillar nästan allt franskt inom film och litteratur. Utom en bok som jag sett fram emot så väldigt mycket; ”Lyckliga människor läser och dricker kaffe”. Så suverän titel, som tyvärr inte motsvarade innehållet. Den kommer som film, och då tror jag att den blir bättre, för ovanlighetens skull.

   Gilla

  1. Det är en jättefin bok som jag kan rekommendera. Men jag gissar att du har fullt upp själv att hinna läsa allt? Har du sett något spännande av det som ges ut nu i vår? Ha en fin dag!

   Gilla

  1. Och jag som älskar det franska :) Det enda negativa är att jag oftast hamnar i ett stämningsläge som jag egentligen inte gillar; vemod, som det är svårt att rycka upp sig ur. Ändå kan jag inte låta bli att läsa franska böcker och se fransk film, som känns så äkta på något vis.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.