Skip to content

Söndagens smakbit ur en bra bok v. 48

4 december, 2016

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

karlekens_fyra_arstider.

Faktiskt alla böcker jag hittills läst från förlaget sekwa har varit väldigt, väldigt bra. Samma sak med Kärlekens fyra årstider. Den består av fyra olika berättelser som flätas samman och skildrar kärlekens olika faser och former. Citatet är från den första berättelsen, om femtonårige Louis som väntar på att Victoire, flickan med gyllenblont hår som är hans bästa vän, skall lämna barndomen bakom sig och börja se honom som mer än en vän.

Citatet kommer från sidan 31:

Jag väntade på att hon skulle växa upp, mamma. Jag väntade på att hon skulle lägga huvudet mot min axel. Jag väntade på att hennes läppar skulle skälva när jag kom närmare. Jag väntade på att de där bedövande dofterna skulle säga: Kom, du kan komma nu, du kan förlora dig själv i mig, du kan bränna dig. Jag väntade på att få säga ord till henne som slår en med häpnad. Ord som banar väg för ett liv tillsammans. En stor glädje. Och ibland en katastrof. Jag väntade på att hon skulle vänta på mig, mamma. Att hon skulle säga ja. Ja, Louis, jag vill bära din flätade gräsring och jag vill bli din. Jag väntar.

Här finns fler smakbitar ur bra böcker.

Ha en fin andra advent!

★ ★

 

34 kommentarer leave one →
 1. 5 december, 2016 08:37

  Tusen takk for den flotte smakebiten 🙂

  Liked by 1 person

 2. 5 december, 2016 08:34

  Vilket underbart omslag! Sekwa brukar man kunna lita på, jag ska allt leta upp denna 🙂

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:35

   Ja, visst ger de ut många bra böcker. Jag kommer absolut att hålla ett öga på deras utgivning framöver också.

   Gilla

 3. 4 december, 2016 06:14

  Jag har läst flera bra franska böcker (och en del mindre bra) men denna har jag inte läst, än. Tack för smakbiten! 🙂

  Liked by 1 person

  • 4 december, 2016 06:51

   Jag brukar gilla det melankoliska, och realistiska i franska filmer och böcker. Hittills gillar jag det jag läst.

   Gilla

 4. 4 december, 2016 05:53

  Nja, nej alltså hhhhrrrrmmmmm. Hur ska jag säga det här på ett ”diplomatiskt” sätt. Jag menar boken är då inte riktigt min genre om man säger så. Det var väl diplomatiskt uttryckt, eller vad tycker du;-)

  Liked by 1 person

  • 4 december, 2016 06:50

   Ha ha, med mig behöver du aldrig vara diplomatisk, det vet du 😉 Jag hade kunnat gissa att det här inte var riktigt i din smak 🙂

   Gilla

 5. 4 december, 2016 05:33

  Fin smakbit, men låter inte alls som min typ av bok.

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:39

   Nu när jag läst ut den skulle jag kanske ha valt ett annat stycke som smakbit, som bättre motsvarade innehållet. Det är en typiskt fransk bok, så mycket kan jag säga, gillar man inte det skall man nog rikta in sig på något annat, man gillar ju inte allt 🙂

   Gilla

 6. 4 december, 2016 05:10

  Tack för smakebiten! Det verkar som en intressant bok!

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:36

   Den är verkligen både fin och tänkvärd. Gillar du det litet karaktäristiskt franska kommer du att tycka om den här 🙂

   Gilla

 7. 4 december, 2016 04:48

  Tack för smakbiten!

  Liked by 1 person

 8. 4 december, 2016 02:16

  Tack för smakbiten och tipset.

  Liked by 1 person

 9. 4 december, 2016 01:18

  Tack för smakbiten!

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:42

   Tack själv, för tipset om Välkommen till Himmelsta i din blogg, den boken skall jag kolla upp

   Gilla

 10. 4 december, 2016 12:58

  Tack för smakbiten. Just den här författaren har jag läst en bok av och tyckte den var ganska bra. Annars är det alltför många franska böcker jag inte gillat.

  Liked by 1 person

  • 4 december, 2016 03:34

   Aha, jag är själv tvärtom, att jag gillar nästan allt franskt inom film och litteratur. Utom en bok som jag sett fram emot så väldigt mycket; ”Lyckliga människor läser och dricker kaffe”. Så suverän titel, som tyvärr inte motsvarade innehållet. Den kommer som film, och då tror jag att den blir bättre, för ovanlighetens skull.

   Gilla

 11. 4 december, 2016 11:49

  Tack för smakbiten. Okänd bok för mig, verkligen fint bokomslag! 🙂
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

 12. 4 december, 2016 10:27

  Vilken fin smakbit! Tack!

  Liked by 1 person

 13. 4 december, 2016 09:32

  tack för smakebiten! den här lägger jag till läslistan

  Liked by 1 person

 14. 4 december, 2016 08:35

  Jag gillar också de som kommer från Sekwa. Tack för smakebiten.

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:49

   Visst har de många riktigt bra böcker, jag har tittat ut några som ges ut nu i vår också som jag tror håller samma fina nivå.

   Liked by 1 person

 15. 4 december, 2016 08:10

  Verkligen en läsvärd bok. Tack för smakbiten !
  Önskar dig en fin andra advent !!

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:47

   Det är en jättefin bok som jag kan rekommendera. Men jag gissar att du har fullt upp själv att hinna läsa allt? Har du sett något spännande av det som ges ut nu i vår? Ha en fin dag!

   Gilla

 16. 4 december, 2016 07:22

  Jag trodde inte jag gillade franska böcker, men jag får nog revidera den uppfattningen. De jag har läst den senaste tiden har varit väldigt bra 🙂

  Liked by 1 person

  • 6 december, 2016 11:46

   Och jag som älskar det franska 🙂 Det enda negativa är att jag oftast hamnar i ett stämningsläge som jag egentligen inte gillar; vemod, som det är svårt att rycka upp sig ur. Ändå kan jag inte låta bli att läsa franska böcker och se fransk film, som känns så äkta på något vis.

   Gilla

 17. 4 december, 2016 07:21

  vackert omslag, tack för smakbiten!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: