Naturmedel (355/366)

karlekens-blomma

Det här är faktiskt ett naturmedel. Inom homeopatin har kärleksört använts i sårläkande och sårrenande syfte.

Från att ha varit alldeles jämngrått hela dagen, blev det plötsligt ett helt fantastiskt ljus på eftermiddagen när solen var på väg ned. Fram med kameran och ut och hitta ett passande motiv på en plats där jag kunde utnyttja det fina ljuset. Det blev vår kärleksört, som växte så passande att jag kunde ta en motljusbild så att stjälkarna bildade mörka silhuetter mot bakgrunden.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma tema.

 

13 reaktioner till “Naturmedel (355/366)

  1. Tack! Jag gillar det torra vissna som blir ännu tydligare i det ljuset. Nackdelen med fotot är väl att jag blir påmind om att snön nu försvunnit, igen, och att löven antagligen inte sitter fast på marken utan går att kratta bort… innan det blir snö igen. Så jag vet vad jag måste göra i dag :o

   Gillad av 1 person

  1. Jag har hört om groblad, men visste inte det om bistick. Mamma brukade lägga groblad närmast benen på hästar efter hård träning i förebyggande syfte, för att benen inte skulle bli svullna.

   Gilla

 1. Visst blev det en kanoooon eftermiddag – mitt i stan strax efter klockan 14:00 då alla moln helt plötsligt försvann.
  Kärleksört har jag hört talas om men tror inte att jag sett den, speciellt inte så läckert serverad som hos dig på bilden;-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.