Gemytlig miljö (1/365)

man-tager-vad-man-haver

Jag trodde att jag skulle få mer tid att träna på fototekniker om jag hoppade över den här utmaningen, men istället har jag knappt fotat alls. Inte bra. Så här är jag nu i alla fall ;)

Mitt första foto till årets utmaning blir ett foto på min ”man-tager-vad-man-haver”-lunch vid vårt matsalsbord. Gemytligt rörigt av filmer och böcker om Frankrike, eftersom vi planerar en rundresa i Frankrike. Tjejernas datorer och hörlurar ligger här, och nu ser jag ju att deras hemmagjorda käpphäst visst också ligger på bordet. Kanske dags att städa upp, men första prioritet får bli att byta ut löparen på bordet mot en mer vårlik, och att köpa hem ett fång med nya tulpaner som bättre matchar det intensiva fågelkvittret utanför fönstret.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

23 reaktioner till “Gemytlig miljö (1/365)

 1. Så kul att du är med i år igen! Du lägger ju ut en massa annat intressant också om böcker, mat och träning, vilket ligger mig varmt om hjärtat, så jag hade nog kikat in hos dig ändå. Att vara med i fotoutmaningen är både roligt och inspirerande, så jag kunde inte heller låta bli i år fastän jag tvekade ett tag i december.
  Passande bild till temat. Jag tycker att det är mer gemytligt i ett lagom rörigt hem än i ett alldeles för kliniskt. Det blir mycket mysigare om det syns att någon faktiskt bor där. <3

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Det skall bli roligt att komma igång med fotografering igen. Jag kom av mig litet när förra årets utmaning var klar, jag hade tänkt i bilder till utmaningen hela året och kände mig mättad. Samma sak var det med bokläsning, men nu har jag ju ändå lyckats läsa sju böcker i januari. Hoppas att jag får ett flow med fotograferingen också :) Om bara det grå vädret kan passera, det blir så dåligt ljus både inomhus och utomhus nu. Svårt att få till bra bilder.
   Apropå rörigt så gillar jag när det är ordning, men jag är ganska tolerant när det gäller att verkligen använda hemmet. Om barnen gillar att sitta tillsammans vid matsalsbordet i vår sal där det finns mycket utrymme, då är det helt ok. Samma sak med boktravar, som jag är skyldig till i både mitt arbetsrum, köket, sovrummet och vardagsrummet ;)

   Gillad av 1 person

 2. Det var en överraskning och en väldigt positiv sådan :-D Här sitter jag hemma på Malta efter två månader på Borneo och undrar vad jag ska göra med min blogg och var jag ska finna inspiration att börja fotografera igen. Att hoppa på utmaningen nu känns lite sent men målet får inte vara att komma i mål utan att ha roligt under året plus framförallt att inspireras att fotografera. Tid för det fototekniska får säkert också plats. Nu få jag ta mig en ordentlig funderare ;-) Du inleder med en en riktigt passande bild till temat.

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att du är hemma igen, nu ser jag fram emot bilder en masse i din blogg :) Ja, jag ändrade mig om utmaningen, men du ser ju att jag bara fotat två bilder än så länge, och jag kommer säkert inte hinna fota alla, jag vet inte ens om jag vill det. Många av årets teman lät lockande, så jag kommer att fota till dem, utifrån hur det passar med mitt vardagsliv, och så får det bli som det blir :)

   Gillad av 1 person

   1. Det får bli som det blir, precis så tänkte jag också när jag idag anmälde mig till årets utmaning. Inspirationen och beslutet att delta, trots allt, den där sista puffen, fick jag av dig. Nu får det bli som det blir, huvudsaken är att det är roligt och att vi samtidigt lär ;-)

    Gillad av 1 person

 3. Men så roligt att du hängde på i år iaf !! Din första bild präglar gemytlighet och trivsel. Det kan nog vara så på ett matbord i många hem :-)
  Jag tänkte inte heller vara med i Fotoutmaningen i år men helt plötsligt kände jag mig inspirerad :-) Man lär sig ändå en hel del genom att vara med här. Så får man väl sticka emellan med lite ny lärdom med teknik när tid medges.

  Tack för att du tittade in hos mig, det gjorde mig väldigt glad. Tack jag mår rätt hyggligt. Väntar nu på röntgensvar som jag dock är orolig inför. Men försöker inte att tänka på det så mycket utan fokusera på det trevliga i vardagen så långt det går och där kommer ju bloggen och fotandet in saamt böckernas värld.. Något som glädjer är era fina kommentarer som jag blir väldigt glad för.

  Ha det gott Anette och lycka till nu i fotoutmaningen ! Ska bli kul att följa dina foton igen :-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag kunde inte låta bli till slut ;) Vad roligt att vi är med båda två :) Jag kanske inte hinner fota 365 bilder i år, men det gör i så fall ingenting för min del. Håller tummarna stenhårt för att du får ett bra besked om röntgenbilderna ♥ Kram!

   Gillad av 1 person

   1. Tack snälla ! Det var snällt sagt !
    Man får ta det som det blir det där med antal bilder i utmaningen. Når man inte ända fram så är inte det hela världen. Vfiktigt är att ha roligt med sitt fotande till alla teman. Jag tar bara en månad i taget så får vi se vart det leder :-)
    En av utmaningarna när man fotar och letar teman är att försöka tänka lite utanför ramarna. Det är en utveckling i sig, eller hur….?

    Hur som helst är jag glad att du är med i år igen !

    Gillad av 1 person

 4. Så roligt att du är med igen! :) Det blir gemytligt när det är en tillåtande miljö och det inte behöver vara så perfekt! Mysigt med käpphästen! När mina barn var små gjorde vi liknande käpphästar som användes flitigt innan vi fick våran första ponny! :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.