Gammal bekant (2/365)

marklyft

Länge sedan sist, men nu skall vi kämpa igen! Ett år utan dig märks på alla möjliga sätt och vis, inte minst på snedheten i kroppen som jag ju vet kommer tillbaka om jag inte tränar, men som jag lyckats glömma bort ;)

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

17 reaktioner till “Gammal bekant (2/365)

 1. Kul lösning på temat. :) Det är både roligt och viktigt att träna, speciellt om man har en kropp som inte håller ihop annars. Vi har kommit överens här hemma om att träna core tillsammans hela familjen tre dagar i veckan. Både jag och min man har dålig rygg och nu har min äldsta börjat klaga på ryggen… Vi har bestämt oss för sex övningar med bålövningar på boll och golv och delat in dem i tre tabataomgångar. Än så länge har det gått bra och jag hoppas vi håller i det, både för fysiken och för att det är roligt att träna tillsammans. 12 minuter har de flesta tid med och det ger väldigt mycket. Mannen var väldigt lämmen dagen efter första passet. ;)

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att ni tränar tillsammans :) Corestyrka är ju så viktigt om man skall hålla sig skadefri. Jag har inte fått ont eller skador, än. Men jag började känna att jag var svagare och ur form, så det var bara att skärpa till mig och börja träna igen. Jag kom av mig med träningen förra året när det blev så stort fokus på olika recensionsuppdrag och faktiskt fotoutmaningen också, jag tyckte bara att det blev stressigt att försöka hinna träna också. Men nu prioriterar jag litet annorlunda. Litet lagom av allt, tänk att man nästan alltid hamnar där, att lagom är bäst ;)

   Gillad av 1 person

   1. Det är alldeles för lätt att prioritera bort sig själv när det är många andra måsten. Barnen går i första hand, sen jobbet, sen hemmet, sen – om tid och ork finns – ska man ta hand om sig själv och hinna träna… Precis som du skriver är det bästa om man hittar den där lagom-nivån på allt. Inte lätt, men det går om man har bestämt sig. Bästa värken är ju dessutom träningsvärken! ;)

    Gillad av 1 person

 2. Säger på Beate: så du hoppar på fototemat i år igen! Men du kommer ju att fixa det galant i år också.
  Jag blev lite hungrig av din förra bild, så snart ska jag plocka ut min grab-and-go-gröt ur kylen!
  Tänkte på dina frågor om min sons skolval. Han lämnade sin klass och bytte skola redan till sexan, helt eget val. Han bytte till den friskola som hans bröder gått högstadiet i, trots att han gick i en bra klass med många kamrater. Å andra sidan skulle hans klass splittras till sjuan, så hade han gått kvar hade det också blivit förändringar. Med andra ord lär han inte bry sig ett dugg om vad vännerna väljer för gymnasium eller program. Just gymnasiet är det viktigt att välja efter intresse och inte efter vänner. Skillnaden från högstadiet är så stor!

  Gillad av 1 person

  1. Håller helt med dig om skolvalet till gymnasiet. Tidpunkten närmar sig snabbare än jag hade kunnat tro. Nyss var ju barnen så små, men i år blir Isabella tonåring och i höstas fick hon sitt första betyg.

   Ja, jag fotar ju ingenting när jag inte peppas av utmaningen har jag märkt, så nu är jag med, men jag kommer nog inte hinna fota till alla teman, jag väljer de teman jag har lust med :)

   Gilla

  1. Vad roligt! För min del måste jag träna flera gånger i veckan, men inte så långa pass, 40 minuter är lagom, annars känner jag mig som en urvriden trasa efteråt istället för pigg och energisk. Alla pass är kul, utom när jag tränar ben. Det passet bävar jag för varje gång, så fruktansvärt jobbigt..!

   Gilla

  1. Nej, det är helt klart mycket bättre att hålla en jämn träningsnivå hela tiden. Jag har inte fått ont än, men med tiden får jag det om jag inte tar tjuren vid hornen. Så dumt att komma ur träningsrutinerna, men väldigt skönt att vara tillbaka igen :)

   Gillad av 1 person

 3. Så du hoppar på 365 photos ändå. Du klarade utmaningen ju galant förra året så. Å om du vill utveckla din teknik så uteslutar det ena ju inte det andra om man säger så. Man kan ju faktiskt göra både och – tror jag;-)
  Att du inte har fotat mycket hittills är ju egentligen ganska logiskt med tanke på att den här mestadels gråa årstiden inte precis stimulera ”fototänket”, åtminstone inte hos mig. Täby Centrum har räddat mig många gånger under den här vintern. Men du har ju lite längre att åka för att hitta inomhusmiljöer…

  Önskar dig lycka till med både 365 photos och träningen!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.