Skip to content

Söndagens smakbit ur en bra bok v. 3 – Vända hem av Yaa Gyasi

22 januari, 2017

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Recensionsexemplar från Norstedts - stort tack!

Recensionsexemplar från Norstedts – stort tack!

Den här boken kommer jag inte att glömma i första taget. Så rakt och avskalat språk, och ändå så enormt fängslande och gripande att jag ibland måste ta ett djupt andetag, se upp från boken och smälta det jag just läst. Det här är en debutroman, och vilken debut. Författaren skildrar slaveriet och vilka konsekvenser det får för flera generationer. Citatet är från sidan 17:

Fadern lade handen på hennes axel och kysste henne på pannan, men när han drog sig undan var blicken bekymrad och avmätt. ”Ja, vi får järn och hirs, men vi måste ge dom nåt i utbyte. Den här mannen kom från Cape Coast för att hämta Adwoa och gifta sig med henne, och snart kommer det fler och hämtar våra döttrar. Men du, min egen, för dig har jag större planer än att du ska leva som en vit mans hustru. Du ska gifta dig med en man från vår by.”

Den 30 januari recenserar jag boken här i bloggen, titta gärna in då.

Här finns fler spännande smakbitar ur bra böcker!

18 kommentarer leave one →
 1. 22 januari, 2017 10:29

  Den låter intressant, tack för smakbiten 🙂

  Gilla

 2. 22 januari, 2017 06:01

  Tack för smakebiten, man blir lite nyfiken på boken.

  Liked by 1 person

 3. 22 januari, 2017 05:33

  Tack för smakbiten. Blir mycket nyfiken när du är så positiv 🙂

  Liked by 1 person

  • 22 januari, 2017 05:39

   Ja, den här gillar jag verkligen! Jag såg Rötter när den gick som teveserie, men det var ju ett tag sedan. Nu känner jag för att antingen se den igen, eller nyinspelningen på HBO Nordic. Alla dessa människoöden…

   Gilla

 4. 22 januari, 2017 04:55

  Tur att det inte verkar nå’t fel på mitt minne än. Gillar omslaget lika mycket nu som jag gjorde för ett par dagar sedan:-)

  Liked by 1 person

  • 22 januari, 2017 05:36

   Så här blir det när man ägnar helgen åt att kratta löv och annat fix, då är det samma bok som återkommer i inlägg efter inlägg 😉 Skall titta in hos dig snart, måste ju kommentera Lila My och de vackra fotona!

   Gilla

 5. 22 januari, 2017 04:42

  Har sett den här på ett flertal bloggar nu, många som läser den.

  Liked by 1 person

  • 22 januari, 2017 05:34

   Jag måste klicka runt och se vad andra tycker om den, jag har svårt att tänka mig att man inte skulle fastna för den.

   Gilla

 6. 22 januari, 2017 04:39

  den här har jag på min läslista. vacker duk du har under boken. tack för smakebiten!

  Liked by 1 person

  • 22 januari, 2017 05:33

   Du kommer inte att bli besviken, det vågar jag lova 🙂 Tack för kommentaren om underlaget till boken, jag tyckte att det passade till boken. Det är dock ingen duk, utan vår färgglada soffa i rött med smaragdgröna elefanter, så långt från ”vitt och fräscht” man kan komma 😉

   Gilla

 7. 22 januari, 2017 03:27

  Den verkar intressant!

  Liked by 1 person

 8. 22 januari, 2017 03:23

  Ok, då tittar jag in den 30:e, för denna verkar intressant. Alltid lite extra nyfiken då det gäller debutromaner dessutom. Tack för smakbit.
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

 9. 22 januari, 2017 03:21

  Den har jag sett på flera bloggar på sistone och den låter intressant. Tack för smakbiten!

  Liked by 1 person

 10. 22 januari, 2017 03:06

  intressant, tack för smakbiten!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: