Om att upptäcka nya författare, eller att hålla sig till favoriterna

Så kul att Annika är tillbaka med Bokbloggsjerkan! Nu undrar hon:

Om du skulle tvingas välja mellan en hög med böcker av för dig okända författare, eller en med dina favoriter, vilken hög skulle du välja och varför?

augustuppdraget-2

Efter mycket funderade har jag kommit fram till att jag väljer boktraven med för mig okända författare. Dels för att jag gillar att bli överraskad, dels för att jag lätt blir uttråkad. Jag är inte en sådan person som läser allt av en och samma författare. Om inte författaren lyckas variera sig mellan böckerna ledsnar jag när prosan och berättartekniken är sig lik i varje bok och jag känner igen mig alltför mycket. Visst, jag gillar att läsa exempelvis Keplers böcker och ger dem oftast fina omdömen, men det är roligare att få något helt okänt i sin hand och inte ha några förväntningar alls.

Med en trave för mig okända författare kan det bli lika lyckat som det blev när jag fick ett paket med böcker som Augustambassadör. Jag hade ärligt talat varit litet orolig för att Nina Burton skulle bli nominerad i fackboksklassen, eftersom den boken verkade så svår och tung att ta sig igenom. Men tji fick jag! Det var väldigt bra och jag är glad att jag läste den. Och övriga böcker på fotot hade jag antagligen missat om jag själv hade valt böcker, och då hade jag missat väldigt mycket.

Så, jag väljer traven med för mig okända böcker!

Hur andra svarat på frågan kan du läsa här.

 

9 reaktioner till “Om att upptäcka nya författare, eller att hålla sig till favoriterna

  1. Det är lustigt det där med hur ofta det är ”samma bok fast på ett annat sätt” när man läser fler böcker av samma författare. Jag antar att det speglar att vi väl alla nästan är fast i en viss tankevärld. Men när man läser vill man ju ut i nya tankevärldar …

    Gillad av 1 person

  2. Ja, med okända författare blir det mer spännande men jag körde tryggheten jag. 1947 är den enda jag har läst av de fackboksnominerade böckerna. Burton vill jag gärna läsa också. Vilken får jag inte missa om du skulle välja?

    Gilla

  3. Du varierar dig ju betydligt mera än jag vad gäller böcker, genre och författare. Skulle nog också valt nya, okända författare här, förutsatt att det var deckare;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.