Söndagens smakbit ur en bra bok v. 4 – Baby Doll, av Hollie Overton

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

 

Recensionsexemplar från Norstedts - stort tack!
Recensionsexemplar från Norstedts – stort tack!

Bokens titel syftar på vad huvudpersonens kidnappare kallade henne i fångenskapen; Dockan. Det här är ingen självbiografi, utan en thrillerbetonad roman om framför allt komplicerade familjerelationer efter åtta år i fångenskap. Som sådan är den en bladvändare. Jag sträckläste boken från första sidan till den sista. Citatet är från sidan 8 f:

Spring! Vi måste springa! Hon vände på klacken, rusade in och snubblade nästan i den skrangliga trappan. Lily tittade efter i den hemgjorda garderoben, men hon visste att det inte fanns någonting som lämpade sig för vinterväder. ”Min docka måste vara vacker”, hade Rick sagt när hon bett om mer praktiska kläder. Deras tunna pyjamasar skulle inte ge något skydd mot kylan, men de hade inget val. Lily frös hellre ihjäl än missade det här tillfället att fly.

I morgon recenserar jag Baby Doll här i bloggen. Jag recenserar även Vända hem. Titta gärna in då!

Här finns fler spännande smakbitar ur bra böcker!

15 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 4 – Baby Doll, av Hollie Overton

  1. Här kommer jag in med något helt annat. Vet inte om du har Facebook, men i så fall rekommenderar jag dig att kika in på France This Way.
    Nu vet jag att jag bara måste till Frankrike igen nästa sommar!

    Gillad av 1 person

    1. Tack för tipset! De har ju en hemsida också; Francethisway.com, väldigt bra! Jag förstår verkligen ditt sug efter Frankrike, samma här! Vi hade förresten planeringsträff i dag med våra vänner och nu tror jag att vi spikat när vi reser :)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.