Bokbloggsjerka v. 5 – Bortglömd författare

I veckans bokbloggsjerka ställer Annika frågan: Finns det några författare som du har ”tappat bort” under din läsarbana?

 

roy

Jag har skrivit år 1998 i boken, och det kan stämma att det var då jag läste The God of Small Things av Arundhati Roy. Jag minns att den satte sig fast ordentligt hos mig och jag var otroligt tagen av berättelsen lång tid efter att jag läst den. Boken blev en succé, men fler romaner skrev hon inte, Arundhati Roy. Dock många fackböcker och essäer. Men i juni i år är det dags igen, då kommer The Ministry of Utmost Happiness.

 

roy

Så här kommer den nya romanen att se ut. Jag har ställt mig på bevakning av boken för att verkligen inte missa den. Förväntningarna är stora.

Fler som diskuterar bortglömda författare finns här, hos Annikas litteratur- och kulturblogg.

29 reaktioner till “Bokbloggsjerka v. 5 – Bortglömd författare

 1. Jag läste De små tingens gud på svenska, men minns den inte alls. För ovanlighetens skull minns jag inte ens om jag tyckte om den eller inte. Har dock ett ex av den här hemma så jag skulle mycket väl kunna läsa om den och säkert blir det då en helt ny läsupplevelse.

  Gillad av 1 person

 2. Har varen hört talas om författaren eller hennes bok/böcker. Men nu har jag googlat henne. Blogglandia är fantastisk! Man (läs jag) lär sig något nytt varje dag:-)

  Gillad av 1 person

 3. Jag älskade den boken, och brukar placera den bland ”all time favourites”. Men jag vågar inte läsa om den, och jag är lite orolig för att läsa hennes nya bok. Tänk om det blir en stor besvikelse… Nåja, måste nog sätta den på bevakning!

  Gillad av 1 person

  1. Det var ju tjugo år sedan den kom. Om du under de åren har läst lika mycket som nu är det inte konstigt om du inte minns den bland alla tusentals böcker som kommit därefter.

   Gilla

 4. Jo det där var ju en succé och jag började med ”De små tingens gud” men eftersom familjen det handlade om ALDRIG kom iväg på bio – de skulle se Sound of Music och historien började där – tröttnade jag och läste inte klart … !!!

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha, den delen har jag helt glömt bort :) Jag minns släktkrönikan med otroligt färgstarka personligheter och väldigt tragiska levnadsöden. Det gäller nog att man är i rätt fas i livet för att orka läsa en sådan bok.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.