Bubblor (6/365), med recept på hållbara såpbubblor

bubblor

Förra året såg jag flera som hade fotat så läckra såpbubblor. De såg ut som glaskulor. I dag var det – 6 grader, så nu var det dags att göra ett eget försök. Jag kan ju säga så här, att efter att själv ha försökt har jag ännu större respekt för er som lyckats fota bubblor..! Det var tillräckligt kallt för att bubblorna skulle stelna, men det blåste för mycket, så det var nästan omöjligt att hinna fota bubblorna innan de var långt borta ;)

Receptet var däremot bra. Bubblorna blev stora och sega, så jag kanske provar igen i morgon, om något av barnen vill ställa upp igen och blåsa bubblorna.

Hållbara såpbubblor

½ dl diskmedel
½ dl glycerol
3 dl vatten
1 tsk florsocker

Glycerol finns på apoteket. Vispa ihop försiktigt.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

22 reaktioner till “Bubblor (6/365), med recept på hållbara såpbubblor

 1. Snygga bubblor. Provad i fjol så jag vet hur jobbigt det var att fånga dem med kameran. :) I år har det inte varit kallt nog när jag varit ledig. Tack för receptet, ska provas vid tillfälle.

  Gilla

 2. Snyggt fotat med trädet som bakgrund! De blir så läckra! Man kan också använda det receptet när det är varmt ute och göra jättesåpbubblor. Om man binder ihop fyra pinnar med en tråd och är 2 som hjälps åt. Vi brukar göra det ibland på förskolan, de blir jättehäftiga!

  Gillad av 1 person

  1. Jättekul att försöka få till en bild, men det var alldeles för blåsigt i går. Jag funderade på att beskära bilden så att den skarpaste bubblan fick komma fram mer, men temat var ju bubblor, så båda måste vara med.

   Gillad av 1 person

 3. Hahaha! Det är nog bara du som kommer på idén att göra egna såpbubblor och lägga upp receptet. Å det här receptet är tack och lov totalt befriat från både kvarg och gummikulor (läs: Keso) :-)

  Lön för mödan fick du i alla fall – med en lyckad bild:-)

  Gillad av 1 person

  1. Man vet aldrig vem som kan ha nytta av det ;) Mycket bättre kvalitet på de här bubblorna än dem man köper i butik som bara spricker sönder. Ha ha, nej ingen kvarg eller keso i det här receptet, men jag kan inte lova att det inte dyker upp ett sådant framöver…

   Gilla

 4. Det är inte lätt att få till dessa bubblor och särskilt inte om det blåser. Jag tycker att du har lyckats bra och gillar särskilt den vänstra som är väldigt skarp och nästan ser ut som att man kan ta i den. Heja!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.