Attityd (19/365)

brahma-unghona

Det här är en av våra Brahmahönor som vi kläckte fram i äggkläckningsmaskin förra sommaren. Då hade hon först fraktats som ett av flera ägg i en kartong med posten. Hon ser kaxig ut på blicken, men Brahmor är i själva verket enormt godmodiga och snälla. Jag tycker att den ljusgula färgen (lemon pyle) är så vacker, och med alla dun kring benen ser de ut som djuren i Tales of Beatrix Potter.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

18 reaktioner till “Attityd (19/365)

  1. Jag förstår att vissa kan vara rädda för just fåglar, bland annat på grund av den skarpa blicken. Men just de här har bara visat ett gemytligt temperament. Värre var det med Marantupparna vi hade tidigare, de flög på mig hela tiden och till slut fick de flytta.

   Gilla

  1. Tack :) Det är ju nästan omöjligt att fota fåglar och få med blicken på bilderna, de rör sig ju så snabbt och så mycket. Men Brahmor är lugnare fåglar, då gäller det bara att ha tålamod (och att ta många bilder och hoppas på att någon blir bra) ;)

   Gillad av 1 person

  1. Visst är hon fin :) Jag såg hennes föräldrar på en FB-sida och insåg att vi måste ha några höns med den färgen hos oss. De ser ju ut som små kramgoa nallar, och är väldigt trevliga också. Inte alls så kaxiga som blicken ;)

   Gillad av 1 person

   1. Tror att jag frågade dig förr men jag minns inte ditt svar. Korsar de sig med varandra de olika raserna eller har du dem åtskilda, eller håller de sig till sin egna ras av sig själva.

    Gillad av 1 person

   2. De är allihop tillsammans, men håller sig helst med dem av samma ras. Araucanor för sig, Brahmor för sig. Jag tänker inte kläcka fram fler kycklingar, så jag märker inte om äggen blivit befruktade av en Araucanatupp eller Brahmatupp.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.