Skip to content

Vill inte vara med på bild (34/365)

3 april, 2017

Fotografer som lyckas fota barn och djur så att bilderna blir bra, de förtjänar en eloge. Jag var ute hela eftermiddagen i går och försökte bland annat fota våra hundar och katter. Det gick sådär 😉 Shelly är undantaget, hon är fotogenisk. Men den här bilden har jag faktiskt arrangerat. Shelly hade knappt synts bakom krukan, så det fick bli Alice som fick titta fram bakom kvistarna.

I efterhand har jag ökat kontrasterna i bilden för att kvistarna skulle framträda mer och skapa en tydligare förgrund till Alice, och så har jag ökat intensiteten litet, litet, för att Alice skulle bli litet ljusare och inte synas allt för tydligt med tanke på temat.

En vardagsbild som dokumenterar vårt liv och visar hur vi lever och vilken tid på året det är. Sådana bilder är viktigast för mig, även om bilder som den på biet i föregående inlägg är roligare att fota, eftersom de är mer kreativa och konstnärliga. Hur tänker ni om de bilder ni tar, vad fotar ni mest och/eller helst?

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

24 kommentarer leave one →
 1. photoemma01 permalink
  21 april, 2017 02:43

  Åh, vilken söt hund🐶

  Gilla

 2. 6 april, 2017 05:58

  Den här bilden tycker jag mycket om. Den känns genomtänkt och passar väldigt bra till temat. Dina hundar är så vackra, jättefin skärpa på Shelly medan Alice verkligen ser ut att helst inte vilja vara med. Snyggt med det röda huset med tegel som skymtar i bakgrunden och krukan med kvistar fyller sin funktion i bilden.

  Förstår så väl din tanke om att fotografera ur vardagslivet, att dokumentera något som i framtiden kommer att vara väldigt värdefullt. Du hade samma tankar förra året och jag minns att du skrev att om du skulle vara med även i år så kunde du inte fortsätta att dokumentera vardagen för då blir det detsamma som förra året. Du uttryckte dig inte riktigt så men ungefär, och faktum är ju att vardagen hela tiden förändras, liksom årstider och intryck. Tycker du gör helt rätt som fortsätter på samma spår, blandat med ett och annat som inte har direkt med din vardag att göra eftersom du tycker om att fotografera så mycket annat. Fast det mesta finns ju ändå just i vardagen och till sommaren väntar väl en resa 😀

  Konstigt, nu skrev jag ju mest om dig och dina bilder, inte om hur jag tänker och varför jag fotograferar det jag gör vilket egentligen var din fråga. Måste nog tänka efter lite där men macro gillar jag mycket men det har inte blivit så många gånger jag haft med objektivet här i Malaysia. Om en vecka flyger vi hem till vår vardag och då kommer säkert många av mina bilder visa vad som händer ute på vår terrass 🙂 Men vi är bara hemma två veckor för att sen åka till Stockholm och där ska jag helt klart gå på Södermalm och i Gamla stan. Gillar olika miljöer och det finns det mycket av där… Nej, men det här ser ju ut att kunna bli hur långt som helst. Haha… och inte fick du svar på dina frågor heller men nu skriver jag inte mer. Bilderna får tala 🙂

  Liked by 1 person

  • 6 april, 2017 06:38

   Du har nog rätt, även i vardagen kan man hitta nyansskillnader. Jag har inte varit så inspirerad att åka till andra platser för att fota när det varit så jämngrått och kallt väder, men nu när det blir varmare och bättre ljus skall jag göra det. Jag har tittat litet i böcker med tips på besöksmål kring Stockholm och Uppsala och tänkte passa på när tjejerna har påsklov v. 16 och åka på några utflykter med kameran 🙂 Är det då du är i Stockholm, eller är det senare?

   Gilla

 3. 4 april, 2017 04:57

  Snyggt arrangerat och läcker tolkning! Gillas!

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 06:06

   Tack 🙂 Ibland gillar jag att beskära omgivningen, men efter några år brukar det vara nästan ännu mer intressant att se just hur det såg ut runt omkring det som var motivet på bilden, så jag beskär inte bilderna så mycket längre.

   Liked by 1 person

 4. 3 april, 2017 08:23

  Snyggt arrangerat och redigerat! 🙂

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 05:58

   Tack! När det är varmt och skönt är det litet enklare att fota dem, tålamodet räcker litet längre när man inte håller på att förfrysa fingrarna när de flyttar på sig hela tiden 😉

   Gilla

 5. 3 april, 2017 07:50

  Jag förstår hur du tänker när du säger att bifotot är roligare att skapa men jag tänker såhär! Tänk när du får till den perfekta bilden på dina hundar, precis som du vill ha den, då är jag säker på att det smäller högre! Och här är du ju på god väg! Det jag stör mig på är videkvisten som är precis framför ansiktet på den vita hunden men å andra sidan förstärker det tematolkningen och då hade jag gärna sett ett par pinnar till! Shelly (sheltiens?) är ju bedårande söt där hon ligger så fint och poserar! Och kattbilden har du ju absolut lyckats med!

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 05:45

   Det är sant, bilderna på våra hundar är roligare att ha kvar och titta på längre fram än bilden på biet. Jag stör mig också på kvisten framför Alice och hade önskat att jag kunnat få till en bild där hon kikar fram mellan kvistarna. Men antingen tittade hon framåt så att man såg henne i profil, vilket inte gav samma känsla, eller så lade hon sig ned, eller gick iväg. Fullt upp när man fotar djur 🙂 Shelly är alltid enklare att fota, hon gillar att få direktiv om hur hon skall sitta eller ligga. Tack för din kommentar med konstruktiv kritik, det uppskattas.

   Gilla

 6. 3 april, 2017 07:31

  Så fint! Härligt vårkänsla i bilden förutom de jättefina vovvarna såklart 🙂

  Liked by 1 person

 7. 3 april, 2017 07:26

  Måste säga att dina hundar är väldigt väl ”dresserade” med tanke på hur fint de agerar fotomodeller. Jag menar det tar ju inte bara några minuter att arrangera en sådan bild. Så tålamodiga är dom Alice och Shelly.

  Jag klickar ju bara om jag ser något som jag tycker är intressant och helst roligt. Har ju ingen fotoblogg direkt. Gillar dock att fota mat och naturlig street art.

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 05:57

   Jag tycker att man kan se din blogg som en dokumenterande streetblogg, med fyndiga ögonblicksbilder och texter. Jag gillar också att fota sådana motiv, men får inte möjlighet så ofta.

   Gilla

 8. 3 april, 2017 05:17

  Tycker att du lyckades bra med det, en jättefin bild på vovven.

  Liked by 1 person

 9. 3 april, 2017 03:21

  Snyggt! Att ta snygga foton är verkligen en konst.

  Gilla

 10. 3 april, 2017 01:49

  Bra jobbat 🙂 Hundar är svårt ja 😉

  Liked by 1 person

 11. 3 april, 2017 01:29

  älskar videkissar! ❤️ Mysig bild.

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 05:53

   Tack 🙂 Videkissarna som växer hos oss, på sälg, har inte slagit ut än, men de här fina kunde jag inte motstå i butiken.

   Gilla

 12. 3 april, 2017 12:51

  Är Alice en pudel och Shelly en sån där sheltie? Jag fotar mycket, men mest blir det naturen (och den står ju ofta still!) eller min hund (som tvärtom är sjukt snabb!). Önskar att mina barn kunde låta mig fota dem lite oftare, för det är bilder jag skulle värdesätta mer – men nej.

  Liked by 1 person

  • 4 april, 2017 05:52

   Ja, det stämmer, Alice är en pudel och Shelly en sheltie. Våra barn hade ingenting emot att bli fotograferade när de var yngre, och vår tolvåring tycker fortfarande att det är ok, men inte elvaåringen.

   Gilla

   • 4 april, 2017 06:48

    Mina barn är nog inte att räkna som barn – även om de fortfarande är MINA barn 🙂 Och de gillar inte alls att vara med på bild längre, trots att de vuxit upp med en fotograferande mamma och borde vara härdade.

    Liked by 1 person

   • 5 april, 2017 11:35

    Vad tråkigt. Men jag var likadan själv tills för kanske tio år sedan. Då tror jag att jag fick en mer avslappnad inställning till hur jag blir på bild. Och så insåg jag att det antagligen inte kommer att bli bättre med tiden, så lika bra att finnas med på foton så att de som kommer efter har några bilder kvar. Så tänker jag om mina äldre släktingar, tur att det finns foton.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: