Om du vore min…

I Kulturkollos veckoutmaning ställer Caroline frågan:

Om du kunde få ett husdjur du läst om i någon bok eller sett i någon film till ditt alldeles egna och väldigt verkliga husdjur, vilket hade du valt då och varför?

 

Som barn läste jag böckerna om Jack, Lucy-Ann, Philip, Dinah och Jacks kakadua Kiki, och älskade de böckerna. Enid Blyton var författaren till Äventyrsserien med åtta böcker, bland andra Äventyrens slott, Äventyrens hav, Äventyrens ö. Den smarta och roliga papegojan Kiki fick mig att längta efter en alldeles egen papegoja, och jag kommer ihåg att jag ville ha en Lunnefågel också, sådana som var med i Äventyrens hav ;)
.

En annan stor favorit var förstås Milou. Jag ville bli journalist som Tintin och ha en hund som Milou. När jag var 16 år köpte jag min första hund för egna pengar, men det blev ingen terrier utan en Shetland Sheepdog. Och jag blev inte journalist, utan jurist. Jag gillar däremot fortfarande Tintin och ser fram emot den filmatiserade uppföljaren till Enhörningens hemlighet.
.

När Jackie var sex år scrappade jag den här layouten, inspirerad av Tintins äventyr. Jag tyckte temat kunde passa henne bra, hon skulle ha älskat att sitta där på motorcykeln i verkligheten och uppleva allt våghalsigt och spännade ;)
.

Numera har vi så många djur att jag inte behöver drömma om fler. Men en liten Pingvin, kanske…

Fler som berättar om vilket husdjur de läst om eller sett på film, och som de skulle vilja ha som ett alldeles eget och verkligt husdjur, finns här!

14 reaktioner till “Om du vore min…

      1. Först verkade det som om den skulle komma nu i höst, men det senaste jag läste var under 2018. Manuset är tydligen klart och det är klart att filmen kommer att regisseras av Peter Jackson med Steven Spielberg som producent. Det låter ju lovande :)

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.