Skip to content

Om du vore min…

4 april, 2017

I Kulturkollos veckoutmaning ställer Caroline frågan:

Om du kunde få ett husdjur du läst om i någon bok eller sett i någon film till ditt alldeles egna och väldigt verkliga husdjur, vilket hade du valt då och varför?

 

Som barn läste jag böckerna om Jack, Lucy-Ann, Philip, Dinah och Jacks kakadua Kiki, och älskade de böckerna. Enid Blyton var författaren till Äventyrsserien med åtta böcker, bland andra Äventyrens slott, Äventyrens hav, Äventyrens ö. Den smarta och roliga papegojan Kiki fick mig att längta efter en alldeles egen papegoja, och jag kommer ihåg att jag ville ha en Lunnefågel också, sådana som var med i Äventyrens hav 😉
.

En annan stor favorit var förstås Milou. Jag ville bli journalist som Tintin och ha en hund som Milou. När jag var 16 år köpte jag min första hund för egna pengar, men det blev ingen terrier utan en Shetland Sheepdog. Och jag blev inte journalist, utan jurist. Jag gillar däremot fortfarande Tintin och ser fram emot den filmatiserade uppföljaren till Enhörningens hemlighet.
.

När Jackie var sex år scrappade jag den här layouten, inspirerad av Tintins äventyr. Jag tyckte temat kunde passa henne bra, hon skulle ha älskat att sitta där på motorcykeln i verkligheten och uppleva allt våghalsigt och spännade 😉
.

Numera har vi så många djur att jag inte behöver drömma om fler. Men en liten Pingvin, kanske…

Fler som berättar om vilket husdjur de läst om eller sett på film, och som de skulle vilja ha som ett alldeles eget och verkligt husdjur, finns här!

14 kommentarer leave one →
 1. 5 april, 2017 10:23

  Då har du väl läst Jenny Colgans böcker om det lilla bageriet på strandpromenaden, för hon har en lite Lunnefågel.🕊

  Liked by 1 person

  • 5 april, 2017 11:21

   Jag har märkligt nog inte gjort det än, men jag har sett Lunnefågeln, och bland annat den har fått mig att klicka ned böckerna i min varukorg:)

   Gilla

 2. 4 april, 2017 10:41

  en terrier hade jag när jag vara liten, Pelle hette den och blev överkörd av en mjölkbil. Milou hade inte varit fel

  Liked by 1 person

 3. 4 april, 2017 08:50

  Milou har alltid varit en favorit hos mig – jag köpte honom som gosedjur på bokmässan i höstas så faktiskt är han numera lite ”mitt” husdjur 🙂

  Liked by 1 person

  • 5 april, 2017 11:27

   Vad kul! Vi skall till Frankrike i Sommar och bland annat besöka en Tintin-utställning. Hoppas att de säljer små mini-Milous där 🙂

   Gilla

 4. 4 april, 2017 08:30

  Åh vad roligt att du påminde mig om papegojan i Äventyrsböckerna! Jag älskade de böckerna (och Femböckerna och Mysterieböckerna)

  Liked by 1 person

  • 5 april, 2017 11:28

   Vad roligt att du också läst dem och tyckt om dem! Fem-böckerna läste jag också, och Mysterieböckerna, men Äventyrsböckerna var stora favoriter.

   Gilla

 5. 4 april, 2017 06:41

  Pingvin skulle nog vara kul!

  Liked by 1 person

 6. 4 april, 2017 05:37

  Min lillasyster har också alltid älskat Tintin så honom och hans äventyr har jag sett mycket 🙂

  Liked by 1 person

  • 5 april, 2017 11:48

   Då har du säkert sett filmen Enhörningens hemlighet? Den var riktigt välgjord och bra.

   Liked by 1 person

   • 5 april, 2017 11:50

    Ja, den såg jag på bio! Jättebra! Har du någon aning om när nästa kommer?

    Liked by 1 person

   • 5 april, 2017 11:56

    Först verkade det som om den skulle komma nu i höst, men det senaste jag läste var under 2018. Manuset är tydligen klart och det är klart att filmen kommer att regisseras av Peter Jackson med Steven Spielberg som producent. Det låter ju lovande 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: