Fler färger (37/365)

Våra egenuppfödda Isbar- och Brahmakycklingar har nu blivit tillräckligt gamla för att börja värpa ägg och de vuxna hönsen har kommit igång i takt med mer solljus.
.

Det är en väldigt speciell känsla att vara självförsörjande på åtminstone ägg, att ta del av en väldigt ursprunglig process och inte bara gå till butiken och köpa ett paket ägg. Särskilt som vi numera vet vilket liv industrihöns lever. Och varje gång jag hämtar ägg hos våra höns blir jag glad över hur vackra de är ♥  Våra Maranhönor värper de chokladbruna äggen, Isbarerna värper turkosa ägg, Orpington värper gulbruna och Brahmorna värper ljusrosa.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

28 reaktioner till “Fler färger (37/365)

 1. Så fina färgade ägg, nästan för fina att äta, hi hi. Åå sen vilka foton, helt underbara. Allt rätt, ljuset, kompositionen, färgerna, bakgrunden, ja allt.

  Gilla

 2. Verkligen lyx med egna ägg och dessutom så fantastiskt vackra!! Du har aldrig funderat på att bli designer? Jobba med homestyling? Du är ju så grym på att få allting att se så snyggt ut!!!
  Sv: Ja det var sonen som var med, han är lite piggare men det går sakta sakta. Han varken pratar eller går men han har fått tillbaka livsgnistan så det känns underbart!

  Gillad av 1 person

 3. Vilka fantastiska ägg ! Förstår att det måste kännas riktigt bra att kunna hämta ägg från egna höns, att vara med om hela processen istället för att köpa en kartong på Ica. Väldigt snyggt fotograferat dessutom. Tycker bäst om den undre bilden, kanske för ljuset och färgerna där de vackra äggen kommer mer till sin fulla rätt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig, jag gillar också bäst hur den nedre bilden blev, särskilt med ljuset som föll in bättre på äggen i korgen. Litet för min vardagsdokumentation du vet, tog jag med den övre bilden också, och för att det kanske är roligt att se helheten också.

   Jag trodde ärligt talat inte att jag en dag skulle ha egna höns, och jag tror inte att någon av mina vänner och bekanta trodde det heller ;) Men man kan nog trivas med många olika livsstilar, och nu känner jag mig lycklig över den här livsstilen med egna höns. Enda kruxet är att man blir så låst.

   Gillad av 1 person

 4. Snyggt arrangerat med de vackra äggen! Jag kan köpa ägg från några av mina jobbarkompisar och från en familj i närheten av mitt jobb. Det känns väldigt bra när man vet att hönorna har det bra. :)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är det :) Extra glad är jag för de turkosa äggen, även om de fortfarande är små, eftersom hönorna som värper dem precis kommit igång så det känns väldigt nytt och exotiskt :)

   Gilla

  1. Jag har (nästan) blivit som din bror, och äter inte andra ägg än de som kommer från våra egna eller mina föräldrars höns :) Jag tycker att vitan känns så sladdrig på de köpta äggen och gulan är både mindre och blekare. Men jag har faktiskt blivit tvungen att köpa ägg när vi skulle ha många gäster och jag skulle baka mycket, då räckte inte våra egna hönsägg till, eftersom de ruggade precis då, och då värper de inte.

   Gilla

  1. Visst är de vackra :) Smakmässigt är det ingen skillnad, men storleken på gulor och konsistensen på vitan skiljer sig litet. Störst skillnad är det mellan ägg från industrihöns och höns man har hemma.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.