Njutning (58/365)

Doris är en riktig livsnjutare, som väl katter ofta är. Här ligger hon i solen, nära oss, då trivs hon. Det är intressant med människor och djur, de överraskar ofta. Till exempel skulle man kunna tro att vår innekatt, en Ragdoll, skulle vara mer sällskaplig än vår stallkatt. I själva verket är det tvärtom Doris, vår stallkatt, som är mest social. Det utesluter inte att hon är tuff och våghalsig, vilket hon också är.

Jag tycker att det kan vara intressantare att se på bilder där det händer något, som inte bara är ett perfekt porträtt mot en blek bakgrund. I det här fallet hade jag dock inget annat val än att låta skottkärran vara med på bild bakom Doris. Vill man fota en viss stämning gäller det att vara snabb, och att flytta skottkärran hade inneburit att Doris följt med och så hade det tillfället varit borta. Jag hade önskat att jag var bättre på redigering, då hade jag kanske kunnat redigera bort det röda i skottkärrans hjul. Jag gillar ändå bilden, hon ser ut att ha det så bra där på vår stentrappa :)

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

13 reaktioner till “Njutning (58/365)

 1. Jag tycker det är en jättefin bild trots skottkärran! Jag tänkte knappt på den… vet att andra säkert hade gjort det. Själv konstaterar jag bara att det är en trädgård och där har man grejer. :)

  Gilla

 2. Jag älskar dina detaljfoton på allt möjligt i din vardag! Doris livsnjutarlook hade jag gärna tagit själv. Det där ser verkligen härligt ut!

  Gilla

 3. Den röda ”pricken” är ju det som gör bilden intressant och annorlunda. Perfekta bilder är sällan intressanta tycker jag. Det ska vara liv i ett foto som får mig att haja till. Men okej då – jag är ju som tur är ingen fotobloggare;-)

  Gilla

 4. Jag störs inte av det röda bakom utan jag fick fokus direkt på Doris och det är huvudsaken. Som Anita skriver, morrhåren hade nog tagits bort vid en redigering och det skulle se märkligt ut. Tycker det är en kanonbild och du har verkligen fångat Doris i rätt sekund. Man ser riktigt hur hon njuter. Jättefin skärpa och ljus !
  Men visst är det märkligt, jag trodde att innekatten skulle vara mer sällskaplig men det är väl det som är väl som oss människor, de är verkligen individer uti i klospetsarna.

  Gilla

 5. Tänkte faktiskt inte på det där röda och delar av skottkärran som syns i bakgrunden förrän jag läste dina rader. Blicken fastnade istället direkt på livsnjutaren och i och med att bilden på Doris är så bra stör inte bakgrunden.
  Men, jag som är så petig när det gäller mina egna bilder hade nog försökt att redigera bort det röda, vilket hade varit både meningslöst och tidsödande. Är inte heller någon hejare på att redigera och hur jag skulle kunna bevara de fina morrhåren och samtidigt ta bort den röda färgen vet jag faktiskt inte :-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.