Once upon a time (71/365)

Once upon a time… begravdes medeltidens kungar i Riddarholmskyrkan. Som exempel ligger Magnus Ladulås begravd här. Faktiskt ligger alla de svenska kungarna begravda i Riddarholmskyrkan, från Gustav II Adolf (d. 1632) till Gustav V (d. 1950). Det enda undantaget är drottning Kristina som ligger begravd i kryptan under Peterskyrkan i Vatikanstaten.

Det här är det foto jag blev mest nöjd med av Riddarholmskyrkan, trots (eller kanske på grund av) det gröna i förgrunden och att man inte ser hela kyrkan särskilt bra. Jag tyckte ändå att det blev  mer intressant med Gustav Vasa i bilden, än bara själva kyrkan, även om den är vacker i sig. I efterhand har jag läst att syftet med statyn var att avbilda Gustav Vasa som en romersk kejsare med lagerkrans runt huvudet och iklädd en mantel och med en spira, alla är symboler för makt.
.

… eller om det här fotot blev bättre..? Jag tror att jag ändrar mig ;) Jag fotade hur som helst båda bilderna från parken utanför Riddarhuset.
.

Det här var mitt första försök att fota kyrkan. Här ser man kyrkan mycket bättre, men jag tycker att stämningen och känslan försvinner när man ser den moderna bron och bilarna. Det blir inte så mycket once upon a time här

Vilken bild föredrar ni?

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

7 reaktioner till “Once upon a time (71/365)

  1. Det var inte lätt att välja men efter mycket om och men….. första bilden. För att Gustav Vasa också tillhör ”once upon a time” och för att han ”står” bredvid kyrktornet. Grönskan i förgrunden och att det finns grönt lite längre in i bilden gör det inte sämre.

    Gilla

  2. Härliga bilder alla tre men jag faller direkt för den tredje. Gillar bron som leder mot kyrkan.

    Tack för ditt mycket varma kommentar hos mig. Den värmer verkligen:=)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.