Skip to content

I höst ser jag fram emot

11 augusti, 2017
Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vad ser ni fram emot att göra i höst?
.
.

Efter årets läsfattiga sommar ser jag fram emot mycket läsning i höst! Jag kommer som vanligt att kunna läsa under tiden jag väntar på barnen när de har musik- och danslektioner fyra gånger i veckan. Det är då det blir mest läst för mig.
.

.
Jag ser också fram emot att sitta och läsa i soffan med trevlig sällskap när höstregnet smattrar mot fönstren. Det hamnar lätt på min topp tio över mysiga saker att göra på hösten. Kanske till och med på min topp fem.
.

.
Ibland är jag i Uppsala, då är det mysigt att passa på att äta en god halloumisallad på Barista i Gränby Centrum, och läsa litet i någon ny, spännande bok. Hoppas på det i höst igen.

.
 .
Bonusfråga från Mia: Vad är du svag för i godis eller snacksväg? Utan tvekan, glass och choklad! Men ett mer mättande, litet nyttigare och ändå gott alternativ är chiapudding med chokladsmak med bär och frukt.
.
Chiapudding (1 portion)1 dl kvarg
1 dl mjölk
1 tsk kakaopulver
2,5 msk chiafrön
1 g vaniljpulver (utan socker)
1 tsk honung
.
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål innan du går och lägger dig. Dagen efter har du ett krämigt och gott mellanmål.
.
Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

30 kommentarer leave one →
 1. 14 augusti, 2017 04:20

  Har aldrig smakat Chia pudding, får lite grötkänslor när jag ser det och jag tycker inte om gröt, men det kanske är helt annorlunda?

  Gilla

 2. 13 augusti, 2017 08:37

  Nu blev jag chockad, gör du hundöron i dina böcker. Chiapudding har jag provat till frukost men gillar overnight oates bättre, har du testat det?

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 08:51

   Jag älskar böcker och kan inte skiljas från dem, men jag gillar att använda böckerna. Jag viker hundöron och stryker ibland under vissa meningar. Jag vet att många tycker att det är ett stort no-no, men för mig betyder det bara att jag har tyckt litet extra mycket om just en sådan bok. Böcker som inte gör något större intryck på mig läser jag bara, utan hundöron och understrykningar. Overnight oats måste jag kolla upp, det låter spännande, tack för tipset!

   Gilla

 3. 12 augusti, 2017 08:22

  Vilket fint lässällskap du har.

  Liked by 1 person

 4. 12 augusti, 2017 05:32

  Chiafrön har jag aldrig ätit i någon form, tror jag. Choklad, lakrits och glass har jag svårt att motstå.

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:44

   Det är samma för mig, glass, choklad och även lakrits, och kanske godis som är sura också, är svårt att motstå. Däremot lockas jag inte alls av bullar och kakor.

   Liked by 1 person

   • 15 augusti, 2017 05:24

    Jo, blir jag bjuden på bullar och kakor så säger jag inte nej men jag vill inte ha det hemma alltför ofta. Av den orsaken då…

    Liked by 1 person

 5. 12 augusti, 2017 12:12

  Gillar verkligen chiapudding, och att det går att variera på så många vis. Har också sånt trevligt hundsällskap, dessa mysiga och vackra shelties… 🙂
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:43

   Visst är de mysiga och även vackra, Sheltiesarna 🙂 Jättetrevliga små kompisar som passar lika bra som sällskap när man läser som på promenaden.

   Gilla

 6. 12 augusti, 2017 07:46

  Halloumi är gott! Chiapudding har jag testat dock inte med kakao, blev inte helt förtjust i den jag gjorde vet inte riktigt varför. Chiafrön lägger jag i muslin. Kanske skulle testa ditt recept och se om det funkar för choklad är en favorit 😉

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:42

   Jag gillar den, kanske litet besk, men då kan man ju hälla i litet mer av något sötningsmedel. Eller om man äter den med bär och/eller frukt som är söta.

   Gilla

 7. 11 augusti, 2017 07:42

  Den där Halloumisalladen blev jag nyfiken på. Tack för tips!

  Liked by 1 person

 8. 11 augusti, 2017 07:30

  Jag har ännu inte testat chiapudding eller något med chiafrön. Men ska väl testa någongång… Kanske :-). Du målar annars upp en härlig bild av hösten.

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:38

   Hösten ÄR härlig 🙂 Tycker i alla fall jag, om det inte spöregnar hela tiden eller att det kommer snö alldeles för tidigt.

   Gilla

 9. 11 augusti, 2017 07:05

  den där chiapuddingen måste jag bestämt testa. choklad är ju annars riktigt gott. vin också

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:37

   Håller med 🙂 Om man vill kan man tillsätta mer sötningsmedel, vissa tycker att den blir litet för besk av kakaon. Jag brukar äta den med bär och frukt, och då räcker det för mig för att göra den litet sötare.

   Gilla

 10. 11 augusti, 2017 06:24

  Bär och frukt är så gott!! 🙂 När jag var yngre fick jag mycket läst när jag åkte buss och före och efter mina träningar (när man kunde åka bil med föräldrar) nu tar barnen mycket tid men i framtiden kanske jag lyckas läsa mycket när man ska vänta på träningar osv 🙂

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:36

   Det tog lång tid för mig att inse hur mycket tid all väntan tar, men när jag väl gjorde det öppnade sig helt nya möjligheter. Istället för att prata med andra föräldrar sitter jag ofta kvar i bilen och är asocial och läser istället, det känns toppen 🙂

   Gilla

 11. 11 augusti, 2017 05:59

  Chiafrön vet jag faktiskt inte vad det är. Jag är lite tveksam till om jag skulle tycka om det, men jag tror jag kanske måste prova 🙂

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:34

   Det smakar egentligen ingenting, men är bra eftersom det sväller och mättar och dessutom bra för kroppens insida 🙂

   Gilla

 12. 11 augusti, 2017 05:03

  höst är nog bästa årstiden! ❤️

  Liked by 1 person

 13. 11 augusti, 2017 03:51

  Hahaha! Jag är ju en nästan renodlad sommarläsare, så jag ser inte framemot regn under hösten;-) Å vad jag tycker om choklad och kvarg vet du ju redan;-)

  Liked by 1 person

 14. 11 augusti, 2017 03:32

  Choklad är min stora last här i livet och jag tackar inte nej till glass heller.

  Liked by 1 person

 15. 11 augusti, 2017 01:12

  Låter som en riktigt härligt höst med många fina saker att se framemot =) Chiapudding har jag provat men blev inte så förtjust i faktiskt.

  Liked by 1 person

  • 13 augusti, 2017 04:32

   När hösten kommer brukar jag vara redo och se fram emot den. Tempot blir lugnare och jag gillar vardagen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: