Höstläsning

Många spännande böcker i höst! Här är ett urval av böcker i höstens färger från min bokhylla.

Jag planerar att läsa de flesta i traven under september. Tjejernas aktiviteter kommer igång fullt ut den här veckan, så jag kommer att kunna läsa när de har danslektioner på måndagar, lördagar och söndagar och när de har spellektioner på tisdagar, onsdagar och torsdagar.

I kväll kommer ett inlägg om boken Tjockdrottningen, av Moa Herngren, om teveteamet och deltagarna i en dokusåpa – Du är vad du väger. En bok om en iskall värld där yta och bekräftelse är allt för vissa.

Ha en fin dag!

17 reaktioner till “Höstläsning

 1. Äh, jag var ju inte klar. En av sakerna jag gjort istället för att läsa och skriva blogg är att läsa alla Ferrantes böcker i Neapelserien. Den första tyckte jag inte alls om, men sedan börjar det hända saker! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag fastnade också i den första boken i serien, men har läst att de andra blir bättre. Dessutom tycker många att Neapelserien påminner litet om Det växte ett träd i Brooklyn, och de böckerna var fantastiska. Därför lutar det åt att läsa vidare i Neapelserien snart :)

   Gilla

 2. Äntligen har jag tagit mig lite tid att läsa bloggar igen! Har sett alla dina fina kommentarer om mina gamla reseinlägg och ser fram emot att läsa de du lagt in sedan sist. Frankrikesuget är så starkt nu, snacka om att vi eldar på varandra där! :-)

  Några svar: Tintinsakerna köpte jag på Hergémuseet utanför Bryssel – värt en resa!
  Tuppburkarna är från en fransk favoritaffär som även fanns i Bryssel: Comptoir de famille. De verkar ha lagt ner sin hemsida och jag inser att jag inte fått något nyhetsbrev från dem på länge. Men de finns på Facebook och där kan man också se var butikerna ligger:
  https://www.facebook.com/comptoirdefamilleofficiel/
  Jag har köpt en del annat där också genom åren ;-)
  Mitt franska magasin som jag prenumererat på i många, många år heter Marie Claire idées. Finns både på Facebook och Pinterest. Har inte kollat insta.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, verkligen! :) Frankrike lockar fortfarande, trots flera resor i landet. Det blir ju inte mindre när jag läser din blogg och ser vad jag missat och som jag måste se. Tack för svar! Skriver ned allt i mitt pågående inlägg om kommande resor ;)

   Gilla

  1. Tack :) Tjockdrottningen var väldigt intressant, särskilt efter att jag sett ett par avsnitt av Biggest loser och kunde jämföra teveserien med boken. Det är sorgligt hur dåligt många mår på grund av sin vikt, och skrämmande hur många som passar på att utnyttja det.

   Gillad av 1 person

 3. Roslund & Thunbergs bok ska jag definitivt köpa… när den väl kommer ut som pocket. Läste deras första bok ”Björndansen” och var fast.
  Sedan har ju David Lagerkrantz också kommit ut med femte boken ”Mannen som sökte sin skugga” i Milleniumserien. Så visst finns det hopp inför höstens läsning:-)

  Gillad av 1 person

  1. Den finns bara som storpocket än, men den kommer nog som vanlig pocket snart. Väldigt bra bok! Millenniumserien har jag inte läst faktiskt, men jag såg de första filmerna i alla fall.

   Gilla

  1. Jag förstår att du har litet att ta igen efter er långa resa, och kanske en del intryck att smälta också. Hösten verkar annars vara fullspäckad med just smarriga böcker, så mycket jag vill läsa :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.