Veckans topplista – Omslag i blått

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat Omslag i blått.

Till min topplista har jag valt böcker med blått omslag som ges ut nu i höst och som jag ännu inte har läst, men vill läsa. En blandad kompott.

Jag har bara läst ungdomsromanen Djupgraven av Viveca Sten och Camilla Sten tidigare, och jag måste erkänna att jag haft samma negativa idéer om Viveca Stens deckare som om Camilla Läckbergs. Men i båda fallen blev jag omvänd helt och hållet när jag väl läste något av dem ;)

Litet utanför min topplista för höstens böcker med blå omslag, måste jag tipsa om just Djupgraven. Den är så vackert skriven. Folktro, sjömansskrock, spänning och så kärleken till havet och skärgården som lyser igenom. Nu har andra delen kommit, Sjörök. På fredag skriver jag om den här i bloggen.

Men tillbaka till topplistan. Förutom Viveca Stens nya deckare vill jag läsa Claire Douglas’ nya psykologiska thriller. Ni vet, hon som skrev Ung kvinna saknad.

Och inför jul vill jag läsa en klassisk julroman med extra allt :) Förra året läste jag Let it snow, och det var en bra början på en tradition!

Så här såg den ut. Blå den också, men den får inte vara med på min topplista eftersom den är för gammal.

Stora stygga vargen kommer jag att läsa den närmaste veckan och längre fram i höst kommer en fotobok med bilder av Stockholm då och nu.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

32 reaktioner till “Veckans topplista – Omslag i blått

  1. Tack :) Men jag verkar vara ensam om att tycka att det var svårt att hitta just blå omslag. Och så gjorde jag det ju extra svårt för mig själv genom att bara ta med böcker jag inte läst och dessutom vill läsa… :o

   Gilla

  1. Ja, särskilt som det är hennes debutroman. Ung kvinna saknad skrev hon efter Systrarna. Det blir intressant att se om debutromanen var starkare eller om hon med mer erfarenhet ändrade sitt sätt att skriva.

   Gilla

  1. Särskilt om det är snöfattigt, grått och regnigt i november-december tycker jag att det passar extra bra med en julbok med mys och mycket snö :) Det blir spännande att läsa vad du tyckte om Stora stygga vargen, alltid kul att jämföra tankar

   Gilla

 1. Systrarna är jag jätte nyfiken på!! Djupgraven hoppas jag få läst snart sen kanske jag lyckas läsa någon mer av Viveca Sten för det är också en författare som jag inte gett en chans ännu.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.