Dags för höstkrukor

I år planterade jag sommarblommor i lila och rosa nyanser som passade fint mot vårt gula hus. Men nu är sommaren definitivt över, och jag har omplanterat de perenna växterna som vi haft i krukor i rabatter istället, och hoppas att de skall överleva vintern. De lila i bakgrunden, som inte är lavendel men som jag absolut inte minns namnet på just nu, har lockat till sig humlor, bin och fjärilar hela säsongen, så sådana måste vi ha fler av på tomten.
.

Häromdagen cyklade jag till skogen och hämtade litet av varje att dekorera höstkrukorna med. Ljung och andra växter är ganska billigt, stilrent och fint i krukorna. Men det blir finast med olika höjder på planteringarna tycker jag, så den där murkna och mossiga grenen från skogen fick vara med i en av krukorna, och även nypon- och rönnkvistar.
.

Som alltid hade jag trevligt sällskap, inte bara av Shelly på bilden, utan av Alice, Zingo, Doris och Fame också, men de hade annat för sig och ville inte vara med på bild. Shelly däremot, som är familjens fotomodell, ställer gärna upp för att ge litet liv åt bilderna :)

Fredag, och jag ser fram emot en kväll med familjen, god mat och boken jag läser just nu, och kanske Skavlan. Jag såg att Kim Cattrall skall vara med i programmet, jag måste nog ta en titt. Hoppas ni också får en mysig fredagskväll :)

12 reaktioner till “Dags för höstkrukor

 1. Den blålila är en salvia, finns både perenn och ettårig. Underbar!
  SÅ fin dekoration du gjorde, själv köpte jag idag en färdig kruka på Lidl med fyra olika perenner – den gjorde sig bra på trappan. Ljung har jag köpt tidigare.

  Gilla

 2. Alla årstider har sin charm och höstarrangemang med klara färger är verkligen härligt i höstrusket. Ja idag har vi i och för sig sommarvärme. Hoppas allt är bra med dig. Har varit inne och läst lite om er Normandieresa, verkade inte gå någon nöd på er ☺ Kram

  Gilla

 3. Jättefint ju! Och fina Shelly piggar verkligen upp bilden där :-)

  Vi ska nog ut och införskaffa lite nya blommor till terrassen. Dom vi hade var av dålig kvalitet tydligen och klarade sig inte alls två månader utan vatten där i solen. Ska försöka hitta bättre kvalitet den här gången ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Hösten är en jättefin månad tycker jag. I alla fall fram till och med oktober. I november brukar jag försöka fokusera på julpyssel och julbakning, så att man tar sig igenom och fram till december, när det blir mysigare igen :)

   Gilla

 4. Shelly är en så söt fluffboll ❤!!! Ljung ska jag köpa imorgon, de är faktiskt mina favoriter, tror det har med min uppväxt/barndom jag haft från när vi bodde i Hälsingland. Där var stora flygfält fullt av dem, i Skåne ingenting (vad jag sett), dit vi flyttade när jag var 8 år, bara i kruka … köpväxter. Här i Spanien finns det av något slag som säljs i krukor … och det är ett MÅSTE nu när hösten är på väg. 😃

  Gillad av 1 person

  1. Så vackert det måste ha varit med de stora fälten av ljung! Det skulle jag vilja uppleva. Så ljung säljs i Spanien, det hade jag faktiskt inte kunnat tro. Skall kika in till dig senare och se vilken sorts ljung ni har hos er :) Ha en fin helg!

   Gilla

  1. Ja, det finns massor :) Farmor var expert på att gå omkring i skogen och hitta grenar och allt möjligt som hon skapade med. Vi har en gren som ser ut som en fågel hängande i ett av fönstren, den är ett minne från farmor. Jag fick tyvärr bara en bråkdel av hennes konstnärlighet, hon var makalös på att se potential i allt och kunde både sy, måla, teckna, skapa i lera och ja, faktiskt det mesta. Hoppas du får en toppenhelg! ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.