Författare på bokmässan som jag skulle vilja intervjua

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken författare skulle ni vilja träffa på bokmässan och varför?

Foto: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi.

Förra året fick jag möjlighet att intervjua Fredrik Backman i samband med första delen i hans trilogi om Björnstad gavs ut. Det blev en väldigt personlig intervju om bland annat hur skrämmande det var att skriva den sortens historia som Björnstad är, om hur man i vissa grupper förlåter vinnare för att de skall fortsätta att ge gruppen framgång, och betydelsen av att vara man när man skriver om tystnadskulturen inom idrotten.

Efter att ha läst andra delen i trilogin om Björnstad, Vi mot er, skulle jag gärna följa upp den förra intervjun med fokus på den nya boken. Det är mycket jag är nyfiken på och vill veta mer om.

.

Bonusfråga: Vilken bok längtar ni efter i höst som inte ännu kommit ut?

Den här hösten har jag läst rekordmånga otroligt bra böcker, och jag har en boktrave som ligger och väntar som lockar väldigt mycket. Så, egentligen längtar jag allra mest efter att få läsa de böcker jag redan har hemma. Men efter ganska många böcker med tyngre handling, oväntat många om krig och flykt faktiskt, ser jag fram emot en lättsam julbok när vi kommer in i november. Förra året inledde jag en väldigt mysig tradition med att läsa en charmig, romantisk julbok med meterhöga drivor av snö för att fylla på med julfeeling. Det lyckades väldigt bra, så i år vill jag göra om det med den här boken :)

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

 

12 reaktioner till “Författare på bokmässan som jag skulle vilja intervjua

  1. Fredrik Backman skulle jag gärna vilja intervjua, ingen tvekan om det. Han är ung ,skriver annorlunda (vilket du påpekade och jag sedan fattade varför jag gillade böckerna). Grattis att du fick möjligheten att möta honom irl. Var på Akademibokhandeln idag och kollade om ”Vi mot er” var på G som pocket, men jag visste ju innerst inne att så inte var fallet.

    Kom också på att det är minst 10 böcker som står på min lista att läsa när de väl kommer ut som pockets…

    Gilla

  2. Jag förstår verkligen att det hade varit roligt för dig att fortsätta intervjun, kanske därför många intervjuer blir bättre när det är samma person som intervjuar samma person flera gånger, det blir ett större djup.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.