Adventskalendrar för ungdomar och vuxna 2017

Våra barn har vuxit ifrån leksakskalendrar och de vanliga teve- och radiokalendrarna, men tycker att det är en mysig jultradition med julkalendrar. Det finns en hel del att välja på…

Hos Ninas mat finns den här kalendern, Heavenly by Schöttinger, med 300 gram lakrits, marsipan och mandel med de jättefina namnen Blush, Crave, Pure med flera. Plus en överraskning i lucka 24. I denna exklusiva kalender finns en spegel i locket som går att använda som en spegelbricka, så som på bilden. 474 kronor.

Eller vad sägs om en kalender med yankee candles från Livehome. Kalendern innehåller 24 stycken ljus i sex olika dofter, du får alltså fyra stycken ljus av varje doft.  599 kronor. Dofterna är:

 • Sparkling Cinnamon – Härlig juldoft av kryddig kanelstång och noter av nejlika.
 • The Perfect Tree – Härlig juldoft av en perfekt julgran med snötäckta grenar.
 • Spiced White Cocoa – Härlig juldoft av vit chokladdryck med noter av muskot, kola och söt vispad grädde.
 • Winter Glow – Vinterdoft av snötäckta träd, sval luft och bärnsten.
 • Snowflake Cookie – Doft av mumsiga julkakor med delikat rosa sockerfrosting.
 • Macaron Treats – Härlig doft av makroner med noter av mandel, vanilj och socker.

Från Seth and Sally kan man beställa en kalender med skönhetsprodukter från bareMinerals. Det blir inte mycket till överraskning när man får se vad kalendern innehåller, å andra sidan betalar du 200 kronor mindre för kalendern än om du skulle köpa produkterna var för sig. Ordinarie pris 3000 kronor, nu 895 kronor.
Presenter har doftande adventskalendrar. Den här innehåller 12 handgjorda tvålar och 12 handgjorda badpärlor, gjorda av naturliga ingredienser. Tvålarna är 4 x 3 x 2 cm, badkulorna 4 x 3 x 2 cm. 239 kronor.

Hos Inreda kan man köpa den här chokladkalendern som har formen av en byrå med 24 lådor och två chokladbitar i varje. Sammanlagt 498 g med smakerna Amber, Ren Amande, Amber, Kaffeälskare, Praline, Winter Edition, Praline tryfel, Mint Tryffel, Amber Kaka, Mjölk kaka, Mörk kaka, Landgris. 595 kronor.

Kanske en te-adventskalender från Designtorget? Den innehåller 24 olika sorters ekologiska och KRAV-märkta lösviktsteer. Varje lucka innehåller 5 gram te, vilket räcker till en kopp starkt te eller två lite svagare. 295 kronor.

Det här är The Body Shops största julkalender i år. Den innehåller 25 produkter från sortimentet till ett värde av 2835 kronor, men kostar 1195 kronor.

Från Yves Rocher kan man köpa en adventskalender med 24 tygpåsar numrerade 1-24 som allihop ligger i en större tygpåse. Klädnypor och snöre följer med, så att du kan placera din kalender var och hur du vill. Värde 2112, men kostar 799 kronor.

Från Ninas mat kan man beställa en adventskalender med lakrits. Varje lucka består av ett litet rör som gömmer minst två bitar lakrits. 329 kronor. Finns också hos Bluebox  för 349 kronor.

Eleven har plockat ihop en riktigt fullmatad adventskalender med exklusiva varumärken som Lancôme, Elizabeth Arden, Yves Saint Laurent och Clarins till ett totalt värde av 5000 kronor. Pris 1495 kronor.

Vi har redan köpt adventskalendrar till Bella och jackie. Nu är bara frågan om inte vi vuxna också villhöver en..? Hur gör ni?

 

14 reaktioner till “Adventskalendrar för ungdomar och vuxna 2017

 1. Barnen vill förstås ha chokladkalendrar och vi hoppas att julkalendern på tv är bra också. Jag skulle gärna ha en liten kalender själv av någon sort men vet inte riktigt vad. Lite för dyrt. En bokkalender skulle kanske vara trevlig…

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med, det blir väldigt dyrt. Särskilt om man är flera i familjen som vill ha en adventskalender fylld med saker. Jag tycker att det är mysigt med kalendrarna och gillar fina små tuber och förpackningar, men hittills har det fått räcka med att våra döttrar får varsin kalender. De gillar att skapa med prylarna i kalendrarna, medan de hos mig antagligen skulle hamna i badrumsskåpet utan att jag använde så många av dem. Men man vet aldrig, kanske testar jag i år. En bokkalender vore ju det allra bästa :) Men då blev det riktigt dyrt.

   Gillad av 1 person

 2. Jag har gjort en ölkalender till maken två år i rad. Köpte 24 olika öl, slog in dem var och en i aluminiumfolie med en nummerlapp på. Mycket uppskattat, speciellt första året då den kom som en fullkomlig överraskning. :) Jag tror att han mycket gärna skulle vilja ha en ny till jul.

  Gillad av 1 person

 3. Alltså kalendern på första bilden skulle jag kunna tänka mig. Den är stilren och snygg. Skulle dock först plocka ut all godis och fylla med nå’t annat. De andra kalendrarna har gått för långt tycker jag.
  Julkalender – ja, det måste ha varit min mamma som köpt den och då var jag kanske 12 år;-)

  Gillad av 1 person

  1. Det jag tycker är märkligast med kalendrarna är att överraskningsmomentet försvinner när företaget visar upp vad som finns i kalendrarna. Men de måste väl det i konkurrensen med alla andra kalendrar.

   Gilla

 4. För ett antal år sedan (oj mer än 10 ) gjorde jag en julklappskalender till min mamma och min pappa. Den överraskningen levde de på länge. Jag har inte gjort till dem varje år, det är ganska svårt att komma på 48 småsaker till pensionärer. Tycker att de egenhändigt gjorda är roliga än köpta.

  Gillad av 1 person

  1. Vilken fin present, och vilken rolig överraskning för dem! Men vilket jobb att göra en sådan kalender! Jag gjorde varsin till våra barn när de var yngre. Det var inte så knepigt att hitta småsaker som de blev glada över, värre var det med tiden det tog att slå in alla småsakerna. Vi har provat alla möjliga varianter, och numera köper vi varsin till tjejerna som de själva valt, så kan jag lägga fokus på alla födelsedagar som ramlar in nu under november-december, och på julklapparna.

   Gillad av 1 person

  1. Julkalendrar har vi inte börjat med till våra djur, men däremot pyntar jag till allihop. I stallet brukar jag hänga upp klassiskt stallpynt som runda brödskivor i röda band och med tallkvistar som dekorationer och så får både de och hönsen varsin julgran :) Och äppelhalvor som hänger i band som de kan picka på. Nu ser jag ju ännu mer fram emot julen :o

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.