Böcker att se fram emot våren 2018

Vårens katalog från Svensk Bokhandel kommer först den 8 december, men jag kan som vanligt inte hålla mig, utan har redan spanat på förlagens utgivningar under januari – april. Det här är mina favoriter, och fler kommer antagligen att läggas till efterhand.

 

Nya böcker i januari 2018

En ny bok av den fantastiske miljöskildraren Peter May! Den kommer jag inte att missa. Och så en ny roman av författaren till Problemet med får och getter, Joanna Cannon. Den får inte heller missas.

 

Nya böcker i februari 2018

Jane Harpers deckare Hetta var något alldeles extra. Jag kommer sannolikt att läsa Force of Nature genast när den finns i handeln, och inte vänta på den svenska översättningen.

 

Nya böcker i mars 2018

Hjälp! I mars kommer det en hel flod av spännande böcker! Jag vill läsa allihop, men här kommer det att krävas ett noggrant urval för att plocka ut de allra mest intressanta böckerna. Men hur skall jag kunna välja bort någon av de här..?!

Jag måste ju läsa Offrens offer av Bo Svernström. Den utspelar sig i det lilla samhälle som ligger närmast oss, nämligen Rimbo, med ungefär 5000 invånare. En lantbrukare hittar en man uppspikad på sin ladugårdsvägg. Japp, den måste läsas.

 

Nya böcker i april 2018

I april kommer det böcker av flera för mig fortfarande okända författare, men tidigare i år läste jag Kolibri, av Kati Hiekkapelto, och den debuten kommer att få mig att prioritera uppföljaren, De försvarslösa.


Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa under januari – april?

Här finns mitt inlägg med sommarens favoriter (maj – juli 2017) och här finns inlägget med höstens favoriter (augusti – november 2017).

14 reaktioner till “Böcker att se fram emot våren 2018

 1. Jag ser verkligen fram emot Tamara McKinleys nya samt Jojo Moyes. Jag trodde inte det skulle bli en fortsättning på Arvet efter dig, så det blev en glad överraskning! 😀

  Gillad av 1 person

  1. Det kommer ju enormt många spännande böcker, och då saknas flera böcker som jag vet är på gång, men kanske inte är spikade än, som Mattias Edvardssons nya bok, den får man inte missa :)

   Gilla

  1. Jag kommer inte hinna läsa alla böckerna, men man kan ju ha det som mål ;) Det är många fler deckare bland de här. De kanske inte ser ut som regelrätta deckare på omslagen, men närmare 20 stycken är deckare.

   Gilla

  1. Ja, verkligen! :) Och ännu fler blir det nog, med tanke på att flera läsvärda författare skriver för fullt på nya romaner, som säkert dyker upp under våren. Som Mattias Edvardsson.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.