Böcker att se fram emot hösten 2017

Höstens katalog från Svensk Bokhandel kommer först den 9 juni, men när Johanna/Johannas Deckarhörna visade sina favoriter från höstens nyheter blev jag inspirerad att göra detsamma. Det här är böcker som kommer ut i bokhandeln under augusti-november, och hjälp vilken fantastisk bokhöst det blir!

Här finns mitt inlägg med vårens favoriter (januari-april) och här finns sommarens favoriter (maj-juli).

Hela den här samlingen kommer ut i handeln i augusti. Bland annat kommer uppföljaren till Björnstad; Vi mot er. Sedan blir det ett par spännande kokböcker, deckare, klassiker och skönlitterära romaner. Det skall bli så spännande att läsa Arundhati Roys nya bok! Hennes bok De små tingens Gud var något alldeles extra, så förhoppningarna är höga på den här nya.
.

I september kan vi se fram emot den här blandningen. För en av böckerna är inte omslaget klart än, så jag valde en bild på författaren, Anne Swärd. Boken heter Vera och så här beskrivs handlingen:

Den kortaste kärleken kan ibland få de längsta konsekvenserna. Under falskt namn kommer den unga Sandrine från krigets mörker till ett soldränkt försommarsverige. Året är 1945. Hennes enda bagage är ett barn hon tänkt göra sig av med, och en hemlighet som hon är beredd att göra vad som helst för att behålla. Sju månader senare står hon brud på en ö längst ute i skärgården. Kvinnoläkaren Ivan Ceder har sökt dispens för sin ännu inte giftasmyndiga brud, den hälften så gamla Sandrine. Bakgrund: okänd. Sjutton år, med döden bakom sig och livet framför sig? Genom att säga ja till Ivan gifter Sandrine in sig i en främmande värld: den stora överklassläkten Ceder. Under bröllopsnatten drar en farlig snöstorm in över arkipelagen och hela festföljet fryser fast ute på ön. Det är som om denna natt förebådar hur resten av äktenskapet ska bli – en iskall mesallians byggd på hemligheter, lögner och rädsla.

.

Så här ser mina favoriter ut för oktober. Omslaget till Jamie Olivers nya bok är inte klart, så hans porträtt får ersätta det så länge. Den kokboken vill jag verkligen ha; Jamie’s 5-ingredient food. Hans recept går alltid hem, och jag gillar att laga mat av få, men bra råvaror så den här ser jag fram emot skall ge nya idéer till matlagningen! Historiska Media kommer med en bok om Stockholm då och nu. Den får man inte missa. Så spännande att läsa om och förhoppningsvis innehåller den även fotografier från förr och nu.
.

Det här är mina favoriter bland novembers nyheter. Ni märker att det blir färre böcker ju längre vi kommer på året, och det beror på att förlagen inte registrerat alla kommande böcker än, så vi kan vara övertygade om att önskelistan kommer att fyllas på.

Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa under hösten?

6 reaktioner till “Böcker att se fram emot hösten 2017

    1. Det är väldigt spännande tycker jag :) En hel del böcker är inte registrerade än, men som du skrev i ditt inlägg så kommer ju böcker av ganska många fler som ännu inte har fått omslagen definitivt bestämda. Undrar om Mattias Edvardsson kommer med någon ny bok? Den får man i så fall inte heller missa :)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.