Lästa böcker i april 2017

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I april var min favorit Problemet med får och getter, en underbar relationsroman som fick mig att småle genom nästan hela boken. Dialogerna är fantastiska. Mödrarnas söndag var också något alldeles extra. En tunn bok som ändå rymde så mycket och berörde så djupt. Missa inte heller Häxan, som är Camilla Läckbergs nya deckare. Den överraskade mig faktiskt med att vara både otroligt välskriven och genomtänkt, ett imponerande hantverk.

Jag trodde att april skulle bli en sådan månad då jag läste böcker som jag redan hade hemma, men jag hann bara läsa helt eller relativt nyutkomna böcker. En del böcker landade här som överraskningar från förlagen, vilket fick mig att vidga mina vyer litet extra. Jag hade nog aldrig själv valt att läsa De mörkermärkta, som är en kriminalroman med övernaturliga inslag, men den var väldigt spännande och jag kommer att kasta mig över nästa del. En av böckerna gjorde mig så irriterad på huvudpersonen att jag var tvungen att fundera på handlingen under flera dagar och diskutera den med vänner och bekanta innan jag till sist kunde formulera hur jag upplevde den; nämligen Min bästa väns fru. Klicka på titlarna här nedanför så länkas ni till mina recensioner.
.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Joanna Cannon, Problemet med får och getter. Betyg: 5/5
Camilla Läckberg, Häxan. Betyg: 5/5
Graham Swift, Mödrarnas söndag. Betyg: 5/5

★★★★
Mason Cross, Ett långt spår av blod. Betyg: 4/5
Mattias Leivinger och Johannes Pinter, De mörkermärkta. Betyg: 4/5

★★★
Peo Bengtsson, Min bästa väns fru. Betyg: 3/5
Unni Lindell, Där Satan har sin tron. Betyg: 3/5
Helen Simonson, Sommaren före kriget. Betyg: 3/5


Vilken bok blev er favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som ni ser extra mycket fram emot att läsa under maj? Själv har jag stora förväntningar på samtliga de böcker jag skall läsa under maj månad. Det är en blandad kompott av romantik, spänning, morbid humor, relationer och socialhistoria. Ett par debutromaner och en nyutgiven klassiker från 1939.

21 reaktioner till “Lästa böcker i april 2017

 1. Det var ingen dålig månad med tre fullpottare! Tror jag har gett en bok full poäng hittills i år…Men många fyror har det blivit. ;) Problemet med får och getter var mysig läsning tyckte jag. :)

  Gilla

 2. Jag blev också otroligt förtjust i Problemet med får och getter! Ett långt spår av blod, Mörkermärkta samt Där satan har sin tron (som jag skrivit om i dag!) har jag läst och gillat alla tre. Häxan ska snart komma hem till mig =) Hoppas på att det går att läsa fast jag missat en del böcker i Läckbergs serie. Mödrarnas söndag har jag lagt till på min minneslista på bibblioteket! =) Jag har själv klämt väldigt många böcker denna månaden och har en del fullpoängare med, gillar jag en bok så gillar jag den. Är inte stenhård med mina betyg. Och att läsa mycket handlar väl om prioriteringar, finna lästid lite överallt och att stänga av datorn/telefonen. =)

  Gillad av 1 person

  1. Bra böcker allihop :) Häxan är min första Läckberg-bok, tro det eller ej, och det gick utmärkt att läsa boken och förstå samband och relationer. Att hinna läsa handlar väldigt mycket om prioriteringar. Jag prioriterar bort en hel del numera för att hinna läsa, men snart måste jag kanske trappa ned litet på läsning, eller inte… ;)

   Gilla

 3. Blir sugen på att läsa alla dina femmor. Problemet med får och getter var det ingen lång kö på, på biblioteket men de två andra får jag vänta med… Över 200 i kö på Mödrarnas söndag…

  Gillad av 1 person

  1. Jag blir ändå glad åt att läsa att det är så lång kö till Mödrarnas söndag, det hade jag inte trott om den typen av bok! Problemet med får och getter kanske avskräcker med sin titel, men när man läser boken inser man snabbt hur fantastisk titeln är :)

   Gillad av 1 person

   1. Nej, det var lite oväntat. Så långa köer är det väl annars mest på riktiga ”storheter”. Problemet med får och getter ser jag fram mot att läsa när det blir min tur!

    Gillad av 1 person

 4. Förstår inte att du hinner läsa så många böcker. Alltså jag menar vi har varit här i två veckor. Tog med mig fyra böcker. Har inte öppnat en enda. Oooooops, jag vet;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ärligt talat förstår inte jag det heller. Tidigare läste jag några böcker per år, så det här har ju gått helt överstyr ;) Hemligheten är nog bland annat att jag aldrig slötittar på teve, när programmet jag ville se är slut stänger jag av teven och gör något annat, som att läsa. Men mest utnyttjar jag all tid då jag inte kan göra så mycket annat när jag skjutsar barn till olika aktiviteter. Tidigare pratade jag med andra föräldrar, tills jag insåg hur många timmar det handlar om varje vecka. Att du inte har läst något än förstår jag, ni ägnar er ju åt andra upplevelser, så brukar det fungera för mig också när vi är utomlands :) Ha det fortsatt fint, skall titta in hos dig litet senare, men nu är det dags att skjutsa barn igen!

   Gilla

 5. Tre fullpoängare på en månad?! Det läser jag nog inte ens på ett år. Många bra böcker har du hunnit med :) Problemet med får och getter är jag väldigt nyfiken på, får se om jag någon gång läser den.

  Gillad av 1 person

  1. Problemet med får och getter och Mödrarnas söndag hade jag läst skulle vara väldigt bra, så i de fallen fick jag litet hjälp att välja rätt :) Häxan hade jag faktiskt inte särskilt höga förväntningar på efter att ha påbörjat en Läckbergbok för flera år sedan och inte gillat den, men den överraskade stort. Jag blev riktigt imponerad av hur välskriven den var.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.