Veckans topplista – amerikanska deckare och thrillers

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat amerikanska deckare och thrillers. Jag har gått igenom våra bokhyllor och hittar överraskande nog nästan ingenting som passar till temat. Jag inser att jag läser väldigt mycket svenskt.

Till sist fick jag ihop en topplista med tre författare och deras senast utkomna bok + deras bok som är på gång.

Peter Swanson bor i Somerville, Massachusetts, och är alltså amerikan. Hans bok Värd att döda läste jag nyligen och gillade. I april kommer nästa bok, på originalspråk, All the beautiful lies.

Mason Cross är en brittisk författare, men både hans thriller Ett långt spår av blod och hans kommande bok, Den onde samariten, utspelar sig i USA. Den senare kommer i mars.

Jag har inte läst En hemlig plats av Tana French, men den står i bokhyllan och väntar på att bli läst. Helst innan hennes nästa thriller kommer ut, Inkräktare. Den kommer i april. Tana French är en irländsk/amerikansk deckarförfattare.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

 

 

22 reaktioner till “Veckans topplista – amerikanska deckare och thrillers

 1. Svar: Gud har vi följt varandras bloggar såååå länge???”””” Tiden går om man har roligt – med att följa bloggar man gillar alltså:-)
  Å visst har jag haft utställningar. Massvis (undrar nu hur jag hann med ett heltidsjobb ”vid sidan om”). Ställde ut mest på bibliotek, konstklubbar, banker, IT-företag och konstcafée rmed mera. Sålde massvis kan jag säga. Ett väldigt lönsamt extraknäck som finansierade ett antal utlandssemestrar;)

  Gillad av 1 person

  1. Japp, så är det, kanske längre till och med, men jag såg att din första kommentar hos mig var i september 2013. Jag förstår att du sålde mycket, de är ju otroligt läckra!

   Gilla

 2. Värd att döda har jag lånat hem, hoppas att jag hinner läsa den innan den ska återlämnas. Har läst Frenchs första bok men det var inget i min smak, men tänker ändå ge henne fler chanser då så många verkar tycka om hennes böcker.

  Gilla

  1. Jag har haft samma känsla. Särskilt när man hela tiden listar ut redan halvvägs i boken hur allt hänger ihop, eftersom man antagligen fått sådan rutin på hur kriminalgåtor är sammansatta. Då får man ta en paus med något annat att läsa eller göra :)

   Gilla

  1. Haha, ja det är så det ofta blir, man blir nyfiken på nästa även om den första inte övertygade helt, och det är väl där vi har förklaring till våra olästa boktravar som vi aldrig hinner igenom, nyfikenheten på nya böcker ;)

   Gilla

 3. Förut läste jag nästan uteslutande engelska och amerikanska deckare/thrillers (i originalspråk), men de senaste 10 åren (minst) läser jag också mest svenska deckare/thrillers, för de är ju riktigt bra! Har läst en bok av Tana French som jag inte gillade. Peter Swanson har jag inte ens hört talas om…

  PS. Boken kom idag! Ska blogga om den ikväll. Än en gång tusen tack!!! DS.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig, de svenska deckarna är ju väldigt bra! Nu ser jag fram emot en ny av Cilla & Rolf Börjlind, hoppas att den senaste inte var den sista i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Men då har vi ju i alla fall nästa säsong av teveserien att följa :) Toppen att boken kom fram!

   Gilla

  1. Peter Swansons bok var överraskande bra, jag kommer absolut att läsa uppföljaren :) Mason Cross skrev rejält våldsamt och i vilket tempo sedan! Märkligt nog gillade jag det väldigt mycket :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.