Guldglans (7/365)

Äntligen litet solljus och ute i det torra, gamla gräset på åkern framför vårt hus inbillade jag mig att det skulle bli så fint att fota Shelly. Ett monokromatiskt foto i guldiga, mjuka toner var min plan. Ja, tjena…

Jag fotade med mitt Tamron 90/2,8 och tyckte att bilderna såg bra ut i kameralinsen, men på skärmen är alla bilderna på Shelly så här softade och utan skärpa, och dessutom med en grön ton. Vad hände..? Jag skall prova att fota igen när det är bättre ljus och med mitt Canon EF 50/1,4 USM, så får vi se om det blir någon skillnad. Om jag kommer ihåg det skall jag lägga upp både det här fotot och det nytagna, så kan vi jämföra och se om det blev någon skillnad. Påminn mig om jag glömmer.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

10 reaktioner till “Guldglans (7/365)

 1. Kul att du är med i årets fotoutmaning. Ser att du redan lagt ut så många fina bilder, älskar dina djurbilder! Jag är inte med i fotoutmaningen detta år, men kommer fortsätta att lägga ut bilder på min blogg då jag har tid och lust. Men först har jag haft ett lite längre ”julupphåll” än jag tänkt.

  Gilla

  1. Tack, vad roligt att du gillar bilderna :) Jag fotar också mycket med mobilen, den har man ju oftast med sig och kan ta bilder när något oplanerat dyker upp. Ha en fin vecka du också!

   Gilla

 2. Ljuset och färgerna är så jämna att det kanske blev svårt för kameran att sätta skärpan rätt. Lite motljus brukar göra det svårt är min erfarenhet :) Men guldigt är det och vilken oerhört fin vovve!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.