Belyst (20/365)

Zingo framför dörren in till stallet. Jag funderade på om fotot skulle bli bättre om jag beskar det, men jag tror att jag behåller det så här, så att man får en uppfattning om miljön runt omkring. Sådant brukar man uppskatta mer när det gått några år och man börjat glömma bort hur det var. Här har jag sällskap av katterna när jag är i stallet och går fram och tillbaka mellan hagen och stallet med hö och vatten till hästarna.

Det här fotot är kanske bättre på Zingo, men det säger ju inte så mycket om miljön och vår vardag.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

15 reaktioner till “Belyst (20/365)

 1. Rent kompositionsmässigt är den översta bra. Man ska ha huvudmotivet en tredjedel in i bilden och det upplever jag det som det är! Men som någon skrev så tar den mörka ytan uppmärksamhet men jag tycker inte det stör! Det som stör ytterst litegrann är att katten är lite utbränd i den vita pälsen på halsen och nosen. Där skulle jag vilja dra ner ljuset en aning! Den andra bilden är jättefin! Vilka söta tassar kissen har! Ja hela kissen är bedårande vacker!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för synpunkter! Jag har ökat intensiteten litet för mycket i bilden gissar jag, om den ser litet utfrätt ut i vissa delar. Det skall jag tänka på nästa gång. Visst är han fin :)

   Gilla

  1. Jag kan lova med hundra procents säkerhet att du kommer att få grässtrået igen, det lyckas jag nog inte hålla borta! :) Japp, de är i stallet ibland också, men de tycker ju att det är så mysigt att komma in ibland. De brukar vara i stallet på nätterna när de är mest aktiva och jagar, och komma in på dagarna och sova. Är de inomhus för länge blir de rastlösa och skulle nog riva huset ;)

   Gilla

 2. Den nedre passar bättre som porträtt men den övre är mer intressant tycker jag. Jag får fundera över vad katten tittar på och när du tar med mer bakgrund får jag även ett sammanhang. Men som sagts ovan, allt beror på vad du vill berätta. Fina bilder båda två på sina sätt tycker jag :)

  Gillad av 1 person

 3. De är bra båda två, även om jag själv gillar jag den andra bäst. Den är riktigt bra med ögonkontakten och ljuset. Men, som du skriver, så beror det ju också på vad du har för syfte med bilden.

  Gillad av 1 person

 4. Zingo är lika bloggdresserad som Shelly ser jag;-) Vad gäller bilderna så är Zingo belyst i båda. Personligen tycker jag bäst om det andra fotot. Knivskarpt och jag gillar hur katten poserar och tittar in i kameran. Men det är ju en ren ”porträttbild”, så egentligen kan man inte jämföra fotona tycker jag

  Gillad av 1 person

  1. Hm.., ja du har nog rätt. Jag lade in en bild till under den andra som kanske är bättre på Zingo, men litet mindre intressant för framtiden eftersom den inte säger så mycket om miljön runt oss och vår vardag. Knepigt det där med tycke och smak, det jag uppskattar kanske andra inte ser samma sak i och tvärtom.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.