Eget tema: Flower Power (22/365)

Ett snabbt foto med mobiltelefonen i dåligt ljus, men den här inredningen måste jag ju föreviga! Visst får man en retrokänsla och tänker på hippierörelsen på 70-talet med musikfestivaler, gitarrspel och blommiga, färgglada kläder?

Det här är ett av mina favoritcaféer, och osannolikt nog ligger det i Rimbo, vilket gör att vi brukar äta deras vegetariska luncher och hembakade godsaker ganska regelbundet. Just den här dagen stod det en gitarr lutad mot väggen, och det satte igång tankarna på Flower Power. Och vet ni vad det står på en textremsa på gitarren? – Spela på mig!

Har ni vägarna förbi, kanske på väg till Norrtälje, tycker jag att ni skall svänga in till Rimbos lilla centrum och fika eller ännu hellre äta lunch på Café Chocolate. Det är så mysigt och så gästvänlig och trevlig personal.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

12 reaktioner till “Eget tema: Flower Power (22/365)

  1. Så kul! Det är ju litet så det fungerar; ”Pelle på berget”, ”Wåhlin på macken”, ”Carlssons måg”… ;) Fantastiskt att den här Rune fick ett nytt namn när han flyttade, jag tycker att man för evigt brukar vara fast i det man en gång kallades :) Min lillebror hade omväxlande ljus och mörk röst när han kom i målbrottet, så han kallades Lasse-Maja, vilket vissa gör fortfarande.

   Gilla

 1. Nu var du troligen inte ens påtänkt när Flower Power rörelsen ägde rum, men utan att vilja vara en besserwisser började den faktiskt redan på 1960-talet. Jag borde ju veta, så jag var en del av den;-)

  Tack för tipset med Café Chocolate. Har jag vägen förbi Rimbo ska jag absolut fika just där.

  PS. Ser att caféet handlar sitt kaffe hos Ostindia kafferosteriet i Vallentuna. Extra plus där! DS.

  Gillad av 1 person

  1. Joho du, jag är född på 60-talet :) Men tack för påpekandet om årtal, jag drog till med 70-talet men vet att hippierörelsen pågick även i slutet av 60-talet. Här gäller det att hålla ordning på årtalen ;) Ta en sväng förbi Rimbo, och sedan är det bara någon mil till mig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.