Sport i litteraturen – veckans topplista

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Sport i litteraturen.

Jag har valt ut åtta böcker den här gången, vilka representerar fem olika sporter:

Avdelning 73 – ridsport
Ett oväntat besök – ridsport
Harry Potter och de vises sten – quidditch
Mitt liv som hund – fotboll och boxning
Dit solen aldrig når – ridsport
Fever Pitch – fotboll
Björnstad – ishockey
Alltid lite till – boxning

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

35 reaktioner till “Sport i litteraturen – veckans topplista

 1. HP har jag läst några delar av eller lyssnat på, men kunde inte riktigt komma på vilken sportform det var, men var lite fräck och tog ändå med på HP på listan ;) Björnstad har jag länge tänkt läsa men det kommer hela tiden andra böcker emellan, men någon gång så.

  Gilla

 2. Här kan jag med ett stort leende på läpparna konstatera att jag läst tre av böckerna, vilket inte är så konstigt, då jag är mycket sportintresserad:-) Å Fever Pitch är nog den bästa boken som Hornby skrivit.
  Men du har glömt en ”bestseller” som även fick 15-åriga som inte gillade läsa böcker att vända blad – Zlatan;-)

  Gillad av 1 person

  1. Håller med, den var riktigt bra. Zlatan borde jag ha haft med, den är verkligen speciell på många sätt, bland annat på det sätt du nämner, att den fick unga att läsa :) Dessutom var den ju Augustnominerad i fackboksklassen, vilket väl måste vara väldigt uppseendeväckande. En sportbok. Jag har inte kollat upp det, men det händer inte särskilt ofta, det vet jag.

   Gilla

  1. Jag läser inte heller så många böcker som innehåller sport. Biografin om Frida Wallberg var däremot väldigt gripande och riktigt, riktigt bra. Rekommenderas varmt. Vilken barndom hon hade, jag grät när jag läste om vad hon fick gå igenom.

   Gillad av 1 person

  1. Björnstad är väldigt allmängiltig och berör ett viktigt ämne. Jag gillar att Backman väver in det in romanform, vilket gör att fler kommer att fundera och diskutera än om det var en faktatext.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.