Böcker att se fram emot sommaren 2018

Nu har Sommarens katalog från Svensk Bokhandel kommit, och ännu fler böcker visar förlagen upp på sina hemsidor. Jag har valt ut mina favoriter bland de böcker som kommer ut i bokhandeln under maj-augusti.

Nya böcker i maj 2018

Under försommaren kommer det ut många nya böcker som jag är nyfiken på. Dels litet tyngre litteratur som jag hoppas kan ge en större bakgrundsförståelse för det som sker i världen. Jag tänker på boken om livet i Afghanistan och boken om att  IS, Kriget som inte har något slut, och Den sista flickan: berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten. Dels några feelgood-böcker och även en barnbok som jag tror kommer att bli en succé, med tanke på hur många som spelar det svenska onlinespelet Star Stable, Ödesryttarna: Jorvik kallar. Den vill jag läsa för att få en bättre inblick i mina och andra barns liv, där Star Stable spelat/spelar en stor roll.


Nya böcker i juni
Nya böcker i augusti 2018

Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa under sommaren?

Här finns mitt inlägg med förra höstens favoriter (augusti – november 2017), och här finns inlägget med vårens favoriter (januari-april 2018).

 

7 reaktioner till “Böcker att se fram emot sommaren 2018

 1. Jag ser mest fram emot Stormsystern av Lucinda Riley. Första boken var otroligt bra, så jag hoppas denna håller samma standard 😁

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att höra att du tyckte så mycket om den :) Jag har ännu inte läst den första boken i serien, men beställde den på bokrean när jag läste att så många verkade tycka om den.

   Gilla

 2. Ja, det ser ju inte ut som att vi blir boklösa den närmaste framtiden. De jag ser allra mest fram emot är, så klart, Mattias Edvardssons bok och även Peter Mays. De blir helt säkert riktiga höjdare.

  Gilla

 3. Åh, så många härliga böcker. Spontant lockar de böcker mest där jag redan läst något av författaren och gillat. Så Stormsystern vill jag verkligen läsa rätt snabbt, även Peter Mays bok och sen Mattias Edvardssons.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.