Nya böcker att läsa i april

Några böcker följer med från förra månaden och jag läser just nu två böcker parallellt, som inte är med på bilden. Fyra recensioner är på gång. Dessutom kommer det snart fler intervjuer här i bloggen.

Ni läste kanske min intervju med Jan Guillou i går? I den ger han mig svar på tal när jag frågar vad han inspireras av. Klicka in och läs.

Vad händer i era liv just nu? Läser ni någon bra bok?

7 reaktioner till “Nya böcker att läsa i april

 1. Jag har alltid en bok på gång, ibland två. Just nu plöjer jag andra delen av två av Kristina Ohlssons blues-böcker. Jag har lite svårt för den hårdkokta deckargenren, men kan uppskatta att författaren stilistiskt sätt är otroligt duktig. Fast sen vill jag förstås också veta hur det går, trots allt… :P

  Gilla

 2. Just nu är det så himla mycket som händer här så jag har lagt läsandet åt sidan. Hinner liksom inte med då det är full fart mest hela tiden. Men bara trevligheter så det känns bra ändå :-)

  Gilla

 3. Missade din intervju med Jan Guillou, men nu har jag läst. Kan inte låta bli att berätta en sak för dig. Träffade Jan Guilou irl en gång på Vattenfestivalen på 1990-talet. Där hade hans förlag en monter och kan skulle signera böcker. Minns det som igår hur nonchalant han avfärdade en medelålders kvinna som uppenbarligen var en beundrare av honom. Hon ställde några i mina ögon relevanta frågor om hans dåtida böcker och fick endast otrevliga och ”hårda” svar.
  Efter att jag hade ”tjuvlyssnat” på deras konversation lovade jag mig själv att aldrig läsa någon av hans böcker. Det löftet höll jag till min favo kollega kom med boken Brobyggarna som hon insisterade att jag skulle läsa. Lovar att den är den bästa i hela serien.

  Vad jag egentligen ville säga med min kommentar är att karln inte har ändrat sig. Svaren till dina relevanta och mycket intressanta frågor är lika avfärdande nu som då. Min uppfattning är att han är a ”male chauvinist pig) Det är min uppfattning iaf. Enligt Wikipedia är han 74 år gammal och 1,70 m lång. Kan tala om för dig att jag med mina 1,66 m kunde titta ner på honom så… Komplex kanske…

  PS. Som sagt Brobyggarna och tvåan i serien är bäst. Tror du kommer att gilla böckerna. Å japp, Yvonne har redan köpt senaste boken som hon insisterar att jag ska läsa… den också;-)

  Gilla

 4. Ikväll börjar jag läsa Mocka av Tatiana de Rosnay. Där finns du med på baksidan av boken. ”Det här är en fullkomligt underbar bok” Just här – just nu (Blogg)
  Ok – de har nog vänd lite på ditt bloggnamn men jag förlåter dem ;)

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt! Både att du skall läsa den boken och att jag var omnämn i en så kallad ”blurb” :) Hoppas att du också tycker om den, du kan väl berätta sedan vad du tyckte?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.