Sju år med bloggen

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon hur länge vi har bloggat.

Jag hade en blogg innan den här, men den startade jag som en företagsblogg så den följde med till nya ägarna när jag sålde företaget. Den här bloggen har jag haft sedan januari 2011. Fram till för två år sedan skrev jag om allt möjligt i bloggen. Det var inlägg om scrapbooking, träning, mat, mode, foto, barnen, filmer, böcker, reseberättelser, trädgård. Nu dominerar inläggen om böcker, men jag skriver fortfarande om det mesta som ingår i mitt liv.

Jag är inte helt säker, men den här boken kan ha varit den första jag fick som recensionsexemplar. Det var från Brombergs förlag i maj 2016. Den gav mersmak och sedan har bokbloggandet bara rullat på.

 

Mias bonusfråga: Vad gillar du det vackra vädret?

Det vackra vädret gillar jag mycket :) I går var det däremot litet för varmt med + 29 grader i skuggan, då orkade jag inte göra särskilt mycket utomhus.

Det jag gillar allra mest med värmen är att alla bär- och blomanlag har klarat sig år och inte frusit bort, så blir det inte för torrt nu istället så kommer det att bli mängder med bär, frukt och blommor. Förra året frös till exempel alla syrenknopparna bort, det blev knappt en enda syrenblomma på hela vår syrenhäck. I år blir det istället massor! De har inte slagit ut helt och hållet än, men doften är redan tung av syrener

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

 

 

 

 

20 reaktioner till “Sju år med bloggen

 1. Läste på nytt idag och jag trivs med att titta in hos dig. Sju år är en lång tid. Jag började blogga i september 2007 då vi bott i Peking i sex månader och ville dela med mig av både Peking och livet där. Jobbade på Svenska skolan i Peking i nöstan fyra år. Fantastiska år som påverkat mig mycket och gett så mycket på många sätt.

  Gilla

 2. Jag tycker det är trevligt att du bloggar om lite mer än bara böcker, även om bokinläggen är väldigt välskrivna och intressanta. Det gör det hela mer personligt. Jag tänker ibland också att jag ska börja skriva om mat och bak, natur mm, men tiden finns inte riktigt så nu får de inläggen bli på Instagram.

  Gilla

 3. 29 i skuggan??? Herregud vilken skillnad. I måndags var det 27 inåt landet, men igår var det inte så varmt.
  Kul att vi bloggat lika länge! Jag hade i och för sig en annan blogg innan.

  Gilla

 4. Imponerande att hålla på i sju år! Jag önskar att jag var intresserad av trädgård och blommor. Jag gillar ju när det blommar och att man får resultat men har inte alls tålamod eller intresse för att hålla på med det :)

  Gilla

 5. Älskar värmen! Vi hade det betydligt svalare igår (enl äldsta dottern, som hade friluftsdag, var det bara 13 grader plus att det kom lite regn) men idag är solen tillbaka igen. Jag har dock lite svårt med kläder och har insett att sommargarderoben nog måste kompletteras.

  Gilla

 6. Stort GRATTIS till sku års bloggande! Bra gjort, för de är så många som slutar med att blogga. Måste ha följt dig ett bra tag, dvs mera än två år, för jag minns dina ”blandade” inlägg. Gillade dom skarpt, för de var väldigt varierade.
  Å igår slog du ”min” temperatur med fyra grader;-)
  Syrener doftar ljuvligt, men busken där jag brukade knycka några kvistar nästan varje år har tagits bort. Här finns nu tråkiga skokartonger spm kallas för bostadshus…

  Gilla

 7. Jag är så glad att jag hittat din blogg och det gjorde jag ju via bloggvänner. Så visst är blogglandia fint på så många sätt.
  Vad gäller din bok här ”Fårbondens dagbok” har den helt gått mog förbi…Men du har ju minnen från den-
  Kan tänka mig att +29 var alltför varmt. Här i vår spanska sommarstuga har vi haft +25 och det har varit helt ok.

  Gilla

 8. varken syren eller konvaljer ska blomma så här tidigt! det ska vara till skolavslutningen. här har hägg och syren blommat samtidigt liksom vitsippor och konvaljer. jag tycker att det är bra med sol och värme, men ibland behövs det regn och det fick vi idag i samband med kraftig åska som slog ut både TV och fjärrvärme

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.