Frukost i orangeriet

Patrik reste till Tyskland tidigt i morse, men Bella, Jackie och jag börjar dagen mjukt på den här fina platsen.

Jag har längtat efter kokta, varma ägg, och i dag blev vi serverade det. Perfekt kokta dessutom, vad jag njöt! Jackie och Bella ville inte ha sina, så jag åt tre stycken… (Det där med att måttfullhet skulle vara en dygd struntar jag oftast blankt i) Och till det färskpressad juice, nygjord fruktsallad och färskt valnötsbröd.

Planen för dagen är väldigt enkel. Sola, simma i poolen och läsa böcker. Jag som tog med en hel trave böcker har bara läst ut en av dem, det är så mycket att se och uppleva, men i dag hinner jag nog både börja på en ny bok och läsa ut den.

Ha det fint!

 

 

 

12 reaktioner till “Frukost i orangeriet

 1. Vad var det jag sa – innan du åkte på semester alltså. En himla tur då att din man fick åka till Tyskland;-) Dessutom hinner du ju med bloggen också, så NJUT av den här dagen!

  Gillad av 1 person

 2. Såg fantastiskt god ut den frukosten. En undran bara… Var det stora äggkoppar eller små ägg? Nåja, det var i alla fall runda äggkoppar till skillnad från dom fyrkantiga som jag råkade köpa :-D

  Gillad av 1 person

  1. Japp, här var det runda äggkoppar 😄 Äggen var små och bruna, och dessutom var de inte genomlysta upptäckte jag (röd prick i vitan), så de kommer nog från någon privat hönsägare. Skall försöka komma ihåg att fråga i morgon 😊 Jag blev riktigt nöjd av de där äggen, inga ägg från industrihöns 😃

   Gilla

 3. Vilken ljuvlig miljö! Här skulle jag gärna också vara. Ett ställle helt i min smak. Så rofyllt och långt från stimmiga charterhotell. Hoppas ni alla haft en fin dag och med denna börja så är jag säker på att ni haft det.

  Gillad av 1 person

  1. Det har varit helt fantastiskt skönt. Jag trodde att jag skulle bli rastlös, men vi har bara njutit av att simma, sola, vila under ett parasoll, dricka litet kaffe eller iste, äta glass och simma ännu mer! Ensamma vid poolen från förmiddag till kväll och bara ljudet från kvittrande fåglar och porlande vatten. Det kan hända att det här boendet kommer att hamna i topp för mig under den här resan :) Å andra sidan har vi två kvar som vi har höga förväntningar på. Bilder kommer från dem också. Ha det fint!

   Gilla

  1. När vi är hemma igen med bättre WiFi och PC istället för mobiltelefon skall jag skriva bättre inlägg med många fler foton, med resväg och fakta om platserna. Det här B&B är nog bäst hittills, det ligger litet öster om Carcasonne och heter Bed and Breakfast l’orangerie. Det finns med hos Booking. Ha det fint!

   Gilla

  1. Det är verkligen ren avkoppling det här, i dag. Nu har vi en liten vilopaus med lunch, men sedan skall vi simma igen. Vi är helt ensamma i poolen, bara ett äldre par som sitter under parasoll och dricker vin och kaffe. Det känns nästan som vi är med i en scen ur Badhotellet :) Fler bilder kommer nog i kväll. Roligt att du vill följa med genom inläggen, sociala medier är fantastiskt på så sätt!

   Gilla

  1. Ja, helt underbar faktiskt. Lugn och stillsam med ljudet av fågelkvitter genom de öppna dörrarna i orangeriet. Och så fräscht och gott och så trevligt värdpar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.