Bullet journal: To do-list och fitness tracker för vecka 32

Så här såg planeringen ut förra veckan. Vill ni veta hur bra det gick? Inte så bra. Jag hade fortfarande ont i ryggen, så jag vågade mig inte på att köra ut torv ur hästboxarna eftersom det är så tungt. Dessutom skadade jag ett finger som inte läkte, så nu äter jag antibiotika för en inflammerad fingertopp. Känns nästan pinsamt att en liten fingertopp kan ställa till med så mycket, men så är det. Och så mycket man inte kan göra när just pekfingret är bandagerat.

Veckan blev ändå väldigt bra. Jag läste böcker, skjutsade Jackie till optikern i Norrtälje, skjutsade båda tjejerna till danslektion i Stockholm, åkte tillbaka till Norrtälje dagen efter för att hämta ut linser till Jackie, träffade vänner och såg Rospiggarna möta Dackarna i Hallstavik, fick leverans av hö (!!), besökte svärmor med sambo i Västerås och var på namngivningskalas i Värmland.

Ni förstår säkert hur bra det har gått att träna med ett inflammerat finger. Det visar min fitness tracker. Fingret är fortfarande lila och svullet som ett körsbär, men jag skall försöka ta itu med olika saker i dag. Kanske blir det en tur till gymmet också, det kan gå om jag spretar med pekfingret så att det inte kommer åt redskapen.

Jag har använt
Nuuna Bullet Journal
Stämpel Dandelion från Serendipity
Stämpel Bees
Stämpel Julia Nutting Doll från Prima Marketing
Stämpeldyna Versafine vintage sepia
Färgpennor från Tombow
Sakura Pigma Micron Fineliner, brun

Ps. Ge mig gärna tips på svenska namn för to do-list och fitness tracker. Att göra-lista kan fungera, men känns litet klumpigt. För fitness tracker kommer jag inte på en enda bra översättning just nu.

12 reaktioner till “Bullet journal: To do-list och fitness tracker för vecka 32

 1. Fitness tracker = träningsspårare… Hur bra låter det? hehe…
  Jag har också haft inflammation i pekfingret, en papegojklo letade sin in
  under huden (ungefär som ett nålstick) och det ondgjorde sig.
  Här blev det penicillin samt badförbud i 10 dagar minst.
  Jag var ju smart så jag insåg ganska snart att visst kan jag bada man behöver ju inte
  ta med pekfingret i doppet… det gick bra… fick gå ut på djupare vatten och så
  pekfingret i luften och så ett snabbt knäböj och så var det klart.

  Gilla

 2. Ajdå med fingret… ”Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta” sa alltid min mamma när hon plåstrade om diverse blessyrer jag hade ådragit mig som liten. Och det ligger väl mycket i det. Om man inte tar hand om småsåren kan dom bli riktigt dumma…

  Jag skulle behöva en fitness tracker! Visste inte ens att det fanns såna, men jag skulle verkligen behöva nåt som hjälpte mig spåra min kondition. Den är typ puts väck… :-D

  Gillad av 1 person

  1. Det var ett bra synsätt tycker jag. När det gäller små sår är det rent löjligt hur ett trasigt nagelband kan skapa det här körsbärsfingret, som nu har färg som ett blålila plommon…

   Haha, ja om det var en sådan tracker skulle jag bli rik som kommit på var den finns :)) Jag förstår om din givit sig iväg efter vad du gått igenom den senaste tiden, men inom kort är ni iväg på äventyr igen, och då brukar den där rackaren dyka upp igen :) Själv skall jag försöka hitta min genom att hålla koll på hur den uppför sig.

   Gilla

 3. Osis med fingret! Vem bet dig – hästen;-)
  Men du har ju inte latat dig utan trots värmen har du hunnit med en hel del.
  ”Att göra lista” låter helt okej, men det är såklart kortare med to do list.
  Fitness tracker, nej här kommer jag inte heller på ett vettig svenskt uttryck, konditionsspårare llåter ju föga upphetsande;-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha, nej inte hästen ;) Det hade trots allt känts litet mer rejält än den här nagelbandsinflammationen som spridit sig till hela fingertoppen. Troligtvis på grund av kombinationen bakterier + tropisk värme. Det är fortfarande inte bra, trots att jag ätit antibiotika i tre dagar nu.

   Gilla

 4. Jag säger alltid ”att-göra-lista”, eftersom jag fullständigt avskyr alla dessa svengelska uttryck som faktiskt inte behövs. Det är fem stavelser istället för tre (att-gö-ra-lis-ta / to-do-list), inte tio. Annars kanske det går att banta ner till ”Att göra”?

  Gillad av 1 person

   1. Jag är tydligen inte riktigt uppvärmd rent tankemässigt efter den varma sommaren, jag sitter som ett stort frågetecken… Hålla-kollare?? Hålla vad? Eller du menar att man håller koll, ungefär som ”vikt-och-mått-hålla-kollare”? Det känns på något vis som att ”fitness tracker” är enklare ;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.