Transformationen, av Magic Frigren

Bella och Fame

Transformationen är den första delen i en planerad trilogi om Melly och hennes vänner. Vi får följa henne från det att hon kommer som en skamsen, sorgsen och religiöst grubblande ung kvinna till sina släktingar, genom ett spännande mysterium med en trehundra år gammal dagbok och en jakt på ledtrådar för att finna formeln till att se in i framtiden, till det att mysteriet får sin upplösning. När berättelsen är slut har Melly och hennes vänner kommit till viktiga insikter om både sig själva och vad de vill med sina fortsatta liv.

Tidigare i år läste jag Historieläraren av Matt Haig. Den här romanen har likheter med den. Den är eftertänksam och innehåller många funderingar och klokheter om livet, samtidigt som berättelsen fullkomligt porlar av kvickhet och humor. Jag tycker mycket om språket och hantverket. Det är en skickligt uppbyggd intrig som håller ihop från början till slut och det är väldigt spännande på ett pusseldeckarvis. Inte minst hur historierna om Tibra, en alkemist som levde för trehundra år sedan och lyckades upptäcka formeln för att se in i framtiden, och Melly skall vävas ihop, vilken koppling de båda kvinnorna har till varandra.

Jag upplever Transformationen som en så kallad crossoverroman som kan läsas och uppskattas av både ungdomar och vuxna, men framförallt tycker jag att det är en roman för unga vuxna, och kanske borde den marknadsföras som en sådan för att nå ut till fler. Jag tycker inte att omslaget motsvarar stämningen som berättelsen förmedlar, och tror att romanen skulle tjäna på ett mindre dystert omslag.

Jag ser med förväntan fram emot att läsa de kommande delarna också. Jag vill inte släppa taget om alla de fängslande karaktärerna i berättelsen. Särskilt intressanta och färgstarka är kvinnorna, och de spelar också de mest framträdande rollerna i romanen. Jag vill veta vad de många mystiska händelserna och upplevelserna kommer att leda till. Särskilt de som berör Melly själv. Vem är hon, egentligen?

Mitt betyg: 4/5

Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2017-04-18
Serie: Transformationen (del 1)
Förlag: Magic Frigren Press
Formgivning: Fredrik Frigren
ISBN: 9789177731047
Finns att beställa hos bland andra Bokus och Adlibris

3 reaktioner till “Transformationen, av Magic Frigren

  1. Vilka underbara fotomodeller du har! Å du har rätt, bokomslaget är ingen höjdare. Den ser mera ut som omslaget till en thriller och/eller sci-fi bok.

    Gilla

  2. Hahaha, när den här bilden kom upp i mitt Instagram-flöde så scrollade jag förbi den med tanken ”Något vackert kändisbarn som poserar med en bok”. Inte förrän jag gick in här insåg jag att det är ju DIN dotter :-) (Vilket också förklarar varför den fanns i mitt flöde. Jag är väl inte riktigt någon som följer kändisar på sociala forum…)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.