Spännande faktaböcker i höst

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon vilken faktabok vi är sugna på i höst.Jag är alltid sugen på att läsa faktaböcker av olika slag, och jag vet att jag kommer att läsa de här under hösten eftersom jag redan har dem hemma. Middagstipset har jag redan skrivit om i bloggen, och troligtvis i morgon skall jag skriva om Olga Rönnbergs nya bok som riktar sig till oss över 35 år.

Mia undrar också vilket som är mitt bästa weekendtips. Innan vi fick barn brukade Patrik och jag åka på weekendresor till charmiga herrgårdar på landsbygden. Hotellkedjan Countryside Hotels hade ofta förmånliga erbjudanden om övernattning med eftermiddagsfika och trerättersmeny. Det var väldigt mysigt.

Just nu har jag ingen önskan om att resa någonstans eller göra något annat än att vara hemma och ägna mig åt det jag tycker är roligt. En perfekt weekend för mig skulle bestå av att umgås med familjen, träna på gymmet, rida, läsa och fota (som när jag fotade Mörby Slottsruin).

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också.

13 reaktioner till “Spännande faktaböcker i höst

 1. Vilken toppenbild på Mörby slottsruin! Häftigt ställe det där, fin kyrka i närheten oxå. :) Dom flesta böcker från Naturskyddsföreningen är intressanta, nyfiken även på de sista tre i ditt kollage. Stefan Einhorn skriver alltid mycket klokt och bra. (https://ibokhyllan.blogspot.com/)

  Gilla

 2. Roslings bok vill jag läsa snart. Sömngåtan och Einhorns bok är jag nyfiken på. Fint foto av Mörby slottsruin, det är något speciellt med svartvita foton.

  Gilla

 3. Rosling ska jag också läsa i höst.

  Jag håller helt med dig om helglyxen i att bara vara hemma och göra sånt man vill göra. Den här helgen drar fotbollsmatcherna igång för säsongen för mina två yngsta så nu är det slut på friden fram till mitten på november. Då brukar vi få ett par helger i lugn och ro innan skidsäsongen drar igång 😝.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.